Report: Ploegendienst Winterfestival 2019

Report: Ploegendienst Winterfestival 2019

Voor de harde werkers die ook in de winter werken was er: Ploegendienst Winterfestival op 2 februari 2019!

Inmiddels is iedereen uitbetaald in de aller-mooiste herinneringen en momenten van Ploegendienst Winterfestival

En eindelijk ben ik bijgekomen van deze zware nacht werken. Want wat was het een onvergetelijke werkdag. Een dienst die ik nog nooit eerder had mee gemaakt! Ik neem jullie graag mee in de shift die ik draaide…

Dit jaar verhuisde Ploegendienst Winterfestival van de Asterplas naar P5. De marketingafdeling vond de 5 P’s namelijk erg belangrijk; People, Planet, Pilzen, Paaaarty, Ploegen.

De shift die ik ging draaien? Van 16.30 tot 01.00 uur. Zo begon ik begon mijn dag met een ritje in de Pendelbus, om mijn energie te sparen voor op de werkvloer. Vervolgens sloot ik samen met alle andere enthousiaste sollicitanten aan in de rij, om op tijd in te klokken.

Ook het werkrooster zag er goed uit: David Vunk, SKATEBÅRD, De Lieveling Dj’s van de Zusje, SJANNIES, Brocco, inklokken maar!

Op tijd komen was sowieso een must. Want Komstantin Sibold draaide een lekker opwarm setje in de Zoutopslag. At the Loading Dock werd er heerlijke disco house gedraaid om de werknemers warm te houden.

Omdat de wensen van de werknemers uiterst belangrijk zijn voor een werkgever om een perfecte werksfeer te creëren was overal aan gedacht. Er waren gereedschapskissies (kluisjes) te huur en extra gereedschap, want een goede werknemer gaat voorbereid op pad.

Zelfs naar de wc gaan tijdens het werk was een feestje. De plee’s to be, lekker hard werken op de harde platen van Herrie met Gerrie. #ikmoetaltijdplassenalsikeendixi. Om goed voor #planet te zorgen werd er gewerkt met hardcups. Een eigen mok kopen die steeds weer gevuld kon worden. Goed voor het milieu, iets minder voor de wachtrijen. Maar ach! Hebben we onze goede daad tijdens het werken ook weer verricht!

Er werd ook werkkleding advies gegeven: geen rokkie want het is te koud, liever thermo kleding, zodat je ook je collega’s niet van het werk af houdt. Maar hoe trek je dan de aandacht van je collega’s? Toch niet geluisterd en wel koud gekregen? Dan waren daar de mutsen van PLOEG en de hoodies van EPIC.

Voor de koukleumen onder ons had de werkgever buiten gezellige plekjes met vuurkorven gecreëerd om goede kampvuur verhalen te vertellen!

CAUTION! Lachgevaar! Wilde je even weg van de serieuze werkdruk? Dan waren er lachgasballonnen. Want een lolletje mag er wel getrapt worden tijdens het werk, toch?

Thanks collega’s voor jullie collegialiteit en inzet op de werkvloer. Want wauw. Wat een arbeidsethos op de werkvloer. Er werd gefeest, gezonden en gedronken alsof ons uurloon er vanaf hing. Onwijs lekker gewerkt pikkies! Zoals de organisatie het zou zeggen.

Stilzitten? Nee hoor. Werken! Naast de Zoutopslag & The Loading Dock waren er nog twee andere area’s waar gewerkt moest worden. Er was namelijk 1000m2 aan rave werkgebied. De Hostings, de uitzendkrachten van Ploegendienst konden wel wat extra hulp gebruiken om de tent af te breken. SMÈRRIG was de drukste stage om hard uit je plaat te gaan. Wat een vies, vuil, feestje was dat zeg. Brocco, CHIMP, en de heer Keezus Christus, want die blies het dak eraf!

En dan nog niet over de uitzendkrachten van Disco Snolly gesproken, de stage die bedekt was met vintage tapijten, SJANNIES haar schuurtent. Je zusje kwijt? Die stond natuurlijk bij de lieveling Dj’s van je zusje, of vooraan bij Hella of Discopogo.

 

Silent Disco, altijd een goed idee. Of toch niet? Meeblèren op de foutste hitjes, zo hard als je kan. ongegeneerd en wel. TOT je die koptelefoon af doet en je al het valse gezang van je collega’s hoorde. Ook dat maakte niet meer uit, want het foute uurtje was begonnen!

Broodtrommel vergeten? Geen probleem! Want daar was de APRÈS SCHAFT. Een van mijn favoriete stages natuurlijk. Heerlijke frietjes of wafels in de pauze. Uitbuiken na de pauze? De Hottub bij de Beerbarrel was de place to be.

Drinken tijdens het werk? Flirten met collega’s? Tijdens Ploegendienst Winterfestival kon het allemaal. Geen goedkeuring van de baas voor een relatie, maar stimulatie van een relatie.

 

De Zoutopslag werd het laatste uurtje afgebroken, er werd een ontzettend harde shift gedraaid. Een perfecte afsluiter van mijn dienst. Voor de harde werkers onder ons kon je zelfs nog overuren maken in de Graan om een extra shift te draaien.

Ode aan alle harde werkers, want wat was het me een feestje zeg. Werken in de winter was nog nooit zo leuk!

psssst.

Voor de fanatieke projectleiders onder ons.. de tickets voor Ploegendienst Festival 2019 zijn al te koop!

#lekkergewerktpik

19 februari 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter