Report: REBELLiON | Call of the Dome

Report: REBELLiON | Call of the Dome

Afgelopen zaterdag was de energie bijna niet te houden in the Dome in Haaren. Van een immens enthousiast publiek tot ongelooflijk harde sets: Dit was REBELLiON! Lees snel verder.

De weg naar de Dome

Vol met energie liepen we met een hele groep van een partybus naar de locatie. Binnen konden we meteen makkelijk een groot aantal kluisjes en een leuke merch stand vinden. We begonnen met The Shade op de tweede area: REBORN RAW. Op dit moment was het nog lekker rustig dus genoeg plek om te stampen en te feesten! Na even bij deze stage gestaan te hebben gingen we door naar de mainstage. Hier werden we verrast door een ontzettend goede set van Bloodlust vs. Artifact.

rebellion-report

© REBiRTH Events: REBELLiON

 

Hoog enthousiasme publiek

Opvallend was de energie en het enthousiasme van het publiek. Zodra er een harde kick was waar iedereen van onder de indruk was werd er gejoeld over de gehele Dome. Natuurlijk joelde wij net zo hard mee want de edits, remixes en sets waren zo ontzettend hard! Een goede sfeer was dus zeker aanwezig op het event.

Ontelbaar goede acts

Het was van te voren al duidelijk: de line-up was te gek. Maar de performances van de artiesten op het event waren bijna om niet te filmen! Ik denk dat ik bijna geen moment stil heb gestaan. Een act waar ik heel erg naar uitkeek was de eenalaatste act op de main stage: Ncrypta vs. Luminite vs. Thyron. Deze heeft zeker aan de verwachtingen voldaan, persoonlijk vind ik dat ze meer en vaker samen zouden moeten optreden want dit was echt een van de toppers van de avond. Ik was geloof ik ook niet de enige die dit dacht want als ik om me heen keek was het energielevel zo hoog. Het leek bijna alsof we nog maar net met het feest begonnen waren. Daarnaast was de set van Rebelion ook eentje die ik niet snel zal vergeten.

© REBiRTH Events: REBELLiON

Een paar favoriete momentjes

Een aantal stukjes waar ik super van genoten had waren niet alleen te gekke tracks van de aanwezige DJ’s. Er werden ook flink wat tracks en remixes gedraaid van artiesten waar ik gek op ben maar niet aanwezig waren. Een van deze momenten was onder andere toen een van de DJ’s een track van SEFA draaide. En er werd ook een aantal keer wat van GPF gedraaid waar ik en heel wat anderen lekker los op gingen. Naast de verwachting van vooral RAW, was er dus ook zo nu en dan wat Uptempo, Hardcore en Frenchcore in het spel!

Voedsel, merch en andere dingetjes

Voor een locatie die speciaal voor 2 events is opgebouwd was dit zeker een succes. Er waren genoeg voedsel plekjes met lekker eten en er was zelfs plek voor een merch stand! Voor de wc’s moest je soms wel even in de rij staan, maar dat heb je op elk event. Op een gegeven moment was het water wel op, misschien omdat veel mensen hun flesjes aan het vullen waren waar je eigenlijk je handen kon wassen. Hiervoor heb ik sowieso een tip: Neem altijd hand sanitizer mee! Deze kun je voor 1,50 euro bij de primark halen in ontelbaar verschillende designs en geuren. Super handig, want dan hoef je niet altijd ook nog in de rij te staan om je handen te wassen.

© REBiRTH Events: REBELLiON

Design, lichten en de stages

Ik was vanaf het begin al best onder de indruk van de opbouw van de stages, ze waren mooi versierd met een soort jungle vibe. Er waren ook schermen met verschillende visuals die toevoegden aan de sfeer. Ook de lichtshows waren naar mijn mening supertof! Je bent natuurlijk niet continu bewust van de lichtshow, maar er waren heel wat momenten waarop ik mijn mede-festivalganger aantikte om even te genieten van de lichtshow.

Al met al was dit dus een ontzettend geslaagd feest. Ik kan nu al niet wachten tot de volgende editie!

Heb je dit feest gemist? REBELLiON is er volgend jaar gewoon weer met een editie! Zet jezelf alvast op aanwezig. Daarnaast is op 30 november ook een ander te gek event: REACTiVATE. Hier zijn op dit moment nog tickets voor beschikbaar. En: ook de sale van REBiRTH is al bezig! Dus check snel de mega line-up en scoor je tickets.

 

 

27 november 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter