Report REBiRTH Festival 2023

Report REBiRTH Festival 2023

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, REBiRTH Festival 2023! De zon scheen, de beats pompten en de sfeer was ongelooflijk. De locatie was perfect gekozen, met grote podia in het midden van een prachtig groen landschap. Het festival biedt een breed scala aan hardstyle- en hardcore-muziekstijlen, waaronder raw hardstyle, euphoric hardstyle, freestyle, hardcore en frenchcore. Naast de muziek, activiteiten en aankleding, biedt REBiRTH Festival ook een bijzondere sfeer die wordt gecreëerd door de mensen die er komen. Het festival trekt een divers publiek aan van over de hele wereld, variërend van jonge ravers tot oudere liefhebbers van harddance. Het is een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar iedereen wordt geaccepteerd, ongeacht hun achtergrond of overtuigingen. Het thema “READY FOR LiFT OFF” was goed terug te zien in de opbouw van de indoor stages, bij de mainstage was bijvoorbeeld een enorm bouwwerk met verschillende levels en indrukwekkende lichteffecten. Het is ontworpen om de artiesten te laten schitteren en tegelijkertijd een onvergetelijke show te bieden aan de bezoekers. Er hingen astronauten en planeten achter de dj’s en aan de zijkant waren er lichtpalen met af en toe raketten erop die mee kleurde met de muziek. Het zorgt voor een betoverende en energieke sfeer die bijdraagt aan het gevoel van saamhorigheid en verbinding. REBiRTH festival was dan ook de opening van het Hardstyle festivalseizoen. Voor mij was het de eerste keer op REBiRTH festival, maar met zekerheid kan ik zeggen dat ik volgend jaar terug kom!

Vrijdag: Start van het hardstyle festivalseizoen

Mijn festivalweekend begon al op vrijdag, toen ik vol enthousiasme naar het festivalterrein ging. Het was gelukkig makkelijk te bereiken en hebben er vanaf de snelweg dan ook niet lang over gedaan om de parkeerplaats op te komen, die overigens dicht bij de ingang was. Toen ik het festivalterrein op liep, was de sfeer al goed te voelen. Onderweg naar de REBELLiON stage kwam je al veel festivalgangers tegen die het erg naar hun zin hadden. Op vrijdag waren er maar 3 stages open namelijk de REBORN RAW, REVENGE X RESIST en de Friday MAINSTAGE. Op het moment dat we de mainstage inliepen draaide Sound Rush, dit was goed om af te trappen maar uiteindelijk vonden we het een beetje te soft. Gelukkig volgde Sickmode erna met een klapper van een set, we gingen helemaal los en ja hoor, mijn festivalseizoen was begonnen! Op het einde van de avond zijn we naar Griever vs Omnya geweest en daarna afgesloten bij Mutilator. De twee setjes die zeker niet teleurstelden en waarmee wij met een top gevoel naar huis gingen.

Zaterdag: Drukste maar leukste dag

Op zaterdag stond ik vroeg op om van de volledige festival dag te kunnen genieten. Ik was om 12:00 uur al op het festivalterrein om alles uit de tweede dag te kunnen halen. Vandaag waren er maar liefst 8 stages open, dus letterlijk voor ieder wat wils. Je kon gemakkelijk door de dag heen verplaatsten van stage naar stage doordat alles dicht op elkaar zat. In het midden van alle stages had je een uitgebreide zitplaats met verschillende foodtrucks. Dat was een erg groot pluspunt. Zaterdag was de drukste dag, dit merkte je vooral bij de toiletten, waar je erg lang in de rij stond. Verder heb ik totaal geen last gehad van de drukte. Er waren genoeg barretjes waardoor je nooit lang op je drinken hoefde te wachten. Ook had je bij elke stage genoeg plek om te staan en te bewegen.

De set waar ik persoonlijk het meest naar uit keek was die van SCARRA & VASTO “BASSLINE BREAKERS”. Deze was op zaterdag om 15:30 uur bij de REBELLiON stage. Dit was meteen een harde set waardoor ik nog meer energie kreeg voor de rest van de dag. Dual Damage draaide een live set om 17:00 uur op de REBORN RAW stage. Dit vond ik achteraf dan ook de beste set van de dag, ik begrijp nu de hype om deze twee jongens. Sinds januari zie ik al iedere keer op TikTok filmpjes van ze voorbij komen waardoor ik er dit keer echt bij moest zijn, die energie die ze uitstralen. De sfeer onder de bezoekers met klappers van de set op de achtergrond was onvergetelijk. Om 23:15 uur begon dan ook eindelijk “Overdose The Second Dose”, de welbekende nieuwe set van Rebelion. Hier hebben we de dag dan ook met een flinke dosis nieuwe beukers afgesloten.

Zondag: Afsluiting van een mooi festivalweekend

Op zondag was het dan alweer de laatste dag van het festivalweekend. Bij binnenkomst merkte je gelijk dat het een stuk rustiger was dan de zaterdag. De mainstage werd vandaag gehost door Warface. Hij had dan ook verschillende setjes zoals: “Trip Through Memory”, Warface vs Rooler, “Rest in Pieces” en Warface vs Deadly Guns. Vooral Warface zijn nieuwe set “Rest in Pieces” was geweldig. Iedereen in de tent genoot, dit was te merken aan het geluid wat er van al de bezoekers afkwam en alle handen ie tegelijk op de beat de lucht in gingen. Het voelde dan ook enorm euforisch. Samen met een groep vrienden hebben we alle energie die we nog over hadden eruit gegooid. We hebben dan ook bijna heel de dag doorgebracht in de mainstage. Rond het begin van de avond heb ik een lekkere pizza gehaald bij de foodtrucks en hebben we dit rustig bij de gezellige zitplekken opgegeten. Uiteindelijk zijn we nog voor de laatste keer losgegaan bij Spitnoise op de outdoor REVENGE stage. Hij draaide een uptempo set met veel nieuwe nummers. Alle vuisten gingen de lucht in en om je heen stond iedereen te hakken op de snelle en harde beats van Spitnoise. Tijdens zijn set wist Spitnoise het publiek volledig te laten losgaan op zijn zware en intense beats. Zijn draaistijl is kenmerkend door de snelle beat die vaak gepaard gaat met donkere vocalen en brute geluidseffecten.

Er zijn ook veel festivalgangers die zich op een creatieve manier verkleden in thema’s die passen bij de sfeer van het festival. Zo zie je vaak mensen in extravagante outfits, zoals onesies met dierenprints, fluorescerende kleding en zelfgemaakte kostuums. Het zorgt voor een extra feestelijke sfeer en is altijd leuk om te zien. Dit jaar was er dan ook iemand die volledig verkleed was als jezus. Je kwam hem vaak tegen en hij ging altijd vol gas mee op de beat. Het leukste was nog toen ik in de menigte bij de Mainstage rond keek en ineens een groot bord van jezus boven iedereen uit zag komen. Daar hebben wij met z’n alle erg hard om gelachen.

Met een voldaan gevoel vertrok ik naar huis, wetende dat ik een geweldig weekend had gehad vol goede setjes, gezelligheid en plezier. Het was een festival om nooit te vergeten en ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

24 april 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter