Report: Rolling Loud X WOOHAH 2023

Report: Rolling Loud X WOOHAH 2023

Nog steeds ben ik aan het bijkomen van deze twee waanzinnige dagen. Dit weekend was gevuld met mijn Spotify-playlist, mijn favoriete muziek en artiesten! Ik keek er al jaren naar uit om naar Rolling Loud te gaan. Dat het dit jaar in een ander jasje is gestopt en een samenwerking is geworden met Rolling Loud maakte mij alleen maar nieuwsgieriger. Kendrick Lamar, Travis Scott, Lil Uzi Vert en zelf Metro Boomin stonden op het programma. Zoiets kan toch niet tegenvallen?

Ik moet zeggen, de nacht voordat ik naar een festival ga zit mijn lijf vol met spanning en energie. Ik zie elk uur voorbijgaan. Bij dit festival was dat de hele week al het geval. Ik had er zoveel zin in!

VRIJDAG

De eerste dag vertrokken we vanuit Tilburg richting Rotterdam Centraal, vanaf daar kon je gemakkelijk de metro nemen naar Ahoy en was het vanaf daar nog meer een paar minuten lopen. We schrokken eerst van de rij die er stond: voor het controleren van de tickets, de 18+ bandjes en het fouilleren. Eenmaal in de rij viel het wachten wel mee, we waren er binnen 10 minuutjes wel doorheen. Toen gingen we het terrein verkennen. Gelukkig kon je op de app duidelijk zien waar alle stages stonden en hadden we zelf al een schema gemaakt welke artiesten we wilde zien.

Wat ik zelf heel fijn vind is dat Rolling Loud niet aan muntjes verkoop deed, je kon overal contactloos betalen en kreeg bij binnenkomst een muntje voor je beker. De prijzen waren hoog, maar dat zijn we inmiddels gewend van festivals tegenwoordig.

J.I.D., Aitch & Metro Boomin

De eerste act die we zagen was J.I.D. en in tegenstelling tot mijn broer kende ik niet veel liedjes van hem, alleen zijn bekendste. Dit maakte niet uit, want deze man bracht zoveel energie mee in het publiek. Hij stond op de SNIPES-stage (main), dit was een grote stage en je kon zelfs als je pas later aansloot hem nog steeds goed zien. Er hingen twee grote schermen, dus als je niet zo lang bent (zoals ik) dan kon je hem alsnog goed volgen.

Instagram Rolling Loud: J.I.D. door Lotte Schrander

Vervolgens gingen we naar AITCH. Een van mijn favoriete UK-rappers, we stonden op een goede plek en hebben het hele uur genoten. Hij deed al zijn bekende hits en zorgde zelfs voor een aantal kleine moshpits. AITCH stond op de Havana stage, dit was binnen. Een supergrote zaal.

Daarna was het tijd om te eten, het terrein zat vol met eettentjes en er was heel veel keus. Je kon kiezen uit een simpele zak friet, snacks en pizza, of je kon Surinaamse Roti eten of een Vietnamees gerechtje. Tussen de grote acts door stonden er overal flinke rijen, dat was soms wel jammer. Maar met SFB op de achtergrond was dat geen probleem, die maakte er een feestje van door al hun oude en populairste hits te zingen.

Na het eten gingen weer terug naar de Havana stage, want Metro Boomin zou optreden. Hij was een van de gaafste acts van de dag! Deze megagrote rapper en producer heeft een uur gevuld met zoveel goede muziek en drops. Dit was zo gaaf.

Rustig bij C

Ondertussen stond Central Cee al op de Snipes Stage. Ik was verbaasd hoe rustig het publiek was toen er we er aankwamen. Alhoewel ik enorm van de muziek van deze UK-rapper houd vond ik hem toch een beetje tegenvallen. Hij kreeg het publiek niet mee en deed weinig van zijn grote hits wat ik jammer vond, ondanks dat blijft hij een goede performer en vond ik het gaaf om hem een keer gezien te hebben.

The One & Only Kendrick

Kendrick Lamar zou om kwart over 9 optreden, de grootste act van de dag! We wilde een goede plek hebben dus besloten er al vroeg te gaan staan. Een uur van tevoren en alsnog stonden we best achteraan. Veel mensen drongen voor en er ontstond opgeven moment spanning tussen een aantal mensen. Dit haalde de sfeer op het begin wel weg, maar zodra Kendrick het podium op kwam was het alleen maar good-vibes. Ook was iedereen direct veranderd van plek vanwege de flinke moshpits. Dit vond ik zelf wat minder, ik besloot ook vaak weg te lopen als ik weer een gat zag ontstaan. Maar soms zijn ze niet te vermijden. Zoals WOOHAH dat ook was, is Rolling Loud niet compleet zonder de Moshpits.

Kendrick was niet alleen het vetste optreden van de dag, het was voor mij ook de gaafste show die ik ooit heb gezien. Hij bracht dansers op het podium en hij deed al zijn grootste hits, de 1,5 uur dat hij er stond gingen mega snel voorbij.

Instagram Rolling Loud

ZATERDAG

Backflips & Moshpits

Dag twee was aangebroken, nog steeds vol met alle energie en enthousiasme van de dag ervoor liep ik voor de tweede keer het terrein op. De dag begon met Lijpe, zelf geen groot fan van en vond het optreden daardoor ook wat minder. Maar deze dag was ik met vrienden die juist houden van Nederlands rap, dus heb ik me af en toe laten overhalen. Daarna gingen we naar JELEEL! Ik kende maar 1 nummer van hem maar was alsnog erg benieuwd naar zijn optreden. Hij stond op de Ahoy Arena, ook ruime een binnen stage net als de Havana.

JELEEL! zat vol met energie, hij nam mensen het podium op, deed regelmatig backflips en zorgde voor moshpits. Ik was verrast en zat weer helemaal in de sfeer!

Instagram Rolling Loud: JELEEL! Erik Luyten

Na een gaaf optreden van Denzel Curry was het tijd om te gaan eten, want Lil Uzi Vert stond als volgende op onze planning. Jarenlang zitten zijn liedjes al in mijn playlist en ik hoopte dat hij veel nummers van zijn nieuwe album zou doen ‘Pink Tape’ en natuurlijk een hoop van oude hits. Vanaf het moment dat Uzi op kwam werd ik meegesleurd in de moshpits, er was dit keer geen ontkomen aan. Dan maar jezelf eraan toegeven en meegaan. Hij deed veel van zijn nieuwe album en liet geen enkele hit van hem links liggen.

Travis!

Toen was het alweer tijd voor een van de allergrootste hip-hop artiesten van de wereld, Travis Scott. Niet normaal hoe enthousiast ik was voor deze artiest. Ondanks hij 50 minuten te laat was (wat inmiddels normaal is voor hem) was het een bizar goed optreden. Hij zat vol met adrenaline, en waar ik al bang voor was, creëerde de menigte van voor tot achteraan een grote moshpit. Het was leuk om zoiets mee te mogen maken. Travis maakte het te laat komen goed door langer te blijven waardoor de acts die daarna kwamen ook verplaatst moesten worden.

Met een voldaan gevoel na Travis bezochten we nog even de bekende Nederlandse rapper Kevin en daarna gingen we naar huis. Het was een van de leukste weekenden die ik heb gehad. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, of dat nou weer in Rotterdam is ergens anders, dat maakt voor mij niet uit.

Instagram Rolling Loud: Graddes

14 juli 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter