Report: Rotterdam Rave Festival 2022

Report: Rotterdam Rave Festival 2022

Zaterdag 13 augustus 2022, een bloedhete zomerdag, maar dat was voor de bezoekers van Rotterdam Rave Festival geen excuus om niet keihard te raven op de unieke industriële locatie van de RDM-Grounds in Rotterdam. Rotterdam Rave is hét bekendste terrein voor de bekendste en meest harde techno dj’s van Nederland. Mensen van over de hele wereld komen naar het festival toe om zich compleet op te laten gaan in de underground sfeer van Rotterdam Rave en wij waren erbij!

Het festival

Het feest begon voor ons bij de shuttlebus. Eenmaal aangekomen bij metrostation Slinge, vanwaar de shuttlebus vertrok, zat de sfeer er al goed in. Terwijl je stond te wachten op de bus werden er technosets gedraaid, waardoor de minimale wachttijd nog beter werd. Na vervolgens het terrein te hebben betreden, spullen in de kluisjes te hebben gelegd en een koud biertje te hebben gehaald (het was tenslotte 33 graden) zijn we het industriële terrein van de RDM-Grounds gaan verkennen. Met drie verschillende area’s en een ongekend harde line-up, zoals: Nico Moreno B2B Klangkuenstler, I Hate Models, Trym B2B Shlømo en 999999999 was er, zacht uitgedrukt, voor ieder wat wils.

Wij begonnen onze reis bij de Dock Area, waar DIØN de ’tent’ heeft afgebroken. De enorme warmte in de overdekte tent weerhield de ravers niet om snoeihard het festival af te trappen. Tussen de verschillende area’s was echter genoeg schaduw te vinden, waar je jezelf weer even kon opladen om vervolgens weer door het geluid te gaan. Zo kon er tussen het raven door bijvoorbeeld een frietje, pizza, waterijsje of lekkere smoothie gehaald worden en waren er genoeg (lounge)banken waarop je kon chillen. Voor wie lekker wilde uitwaaien kon plaats nemen in de zweefmolen, waarbij je prachtig zicht had over de RDM-Grounds.

Na heel even kort de batterij weer te hebben opgeladen was het tijd voor een 3 uur durende set van I Hate Models in de Machine Room. Dit was een van de hardste sets die wij in tijden heb gehoord en dat terwijl aan de andere kant van het terrein Trym en Shlømo met een B2B set de Dock Area ‘sloopten’. Uiteindelijk sloten we de dag af bij de Control Room, waar Dyen o.a. Rotterdamse klassiekers verwerkte in een snoeiharde eindshow. Voor wie het gemist heeft (je hebt er vast wel mensen over gehoord)… Er vaarde een cruiseschip zo hoog als een flatgebouw van 7 verdiepingen voorbij, langs de achterkant van de Control Room. Visuals? Nee! Dit was juist wat de industriële locatie aan de Rotterdamse RDM-Grounds zo uniek maakte.

Rotterdam Rave Control Room

Ervaring

Voor wie geen tickets heeft kunnen scoren bij de reguliere ticketverkoop voor het compleet uitverkochte festival kon proberen zijn ticket te bemachtigen via Ticketswap. Echter was het bij Rotterdam Rave Festival, ondanks de warmte van de dag, haast onmogelijk om een ticket te bemachtigen. Dit zegt genoeg over de populariteit van het festival en dedication van de bezoekers. Omdat het zo warm was die dag was er de mogelijkheid om je waterflesje gratis bij te vullen bij een waterpunt. Helaas was er maar één punt om je water bij te vullen. Dit mocht de pret zeker niet drukken want er waren ook zeker voldoende barren waar je lekkere koude drankjes kon halen. Al met al kijken we terug op één van de beste techno raves van de zomer van 2022 en zijn wij van plan sowieso vaker aanwezig te zijn bij zowel indoor- als outdoor festivals van Rotterdam Rave.

Afterparty

Voor diegene die geen genoeg kon krijgen van de lekkere technosets of voor wie tevergeefs een ticket probeerde te bemachtigen voor het festival, was er vanaf 23:00 tot 06:00 een Rotterdam Rave Afterparty in de Maassilo in Rotterdam. Onder andere dj’s als Dyen, Køzløv, Shlømo en Cynthia Spiering hebben ervoor gezorgd dat je geen FOMO hoefde te hebben voor Rotterdam Rave Festival (of juist wel!).

Rotterdam Rave Dock Area

19 augustus 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter