Report: Rüfüs Du Sol // ADE

Report: Rüfüs Du Sol // ADE

De aftrap van het Amsterdam Dance Event 2019 was dit jaar voor mij op de NSDM werf. Eén van mijn favoriete artiesten speelden hier op donderdag avond 17 oktober, het Australische indie trio Rüfüs Du Sol. Zij combineren live performance met elektronische muziek en zetten daarmee de hele zaal op zijn kop.

Iedereen die voor langere tijd in Australië is geweest kan beamen dat dit trio daar een ware sensatie is en zij headliner zijn van ieder festival. Je kan simpelweg niet meer om ze heen. Ze hebben net hun tour in de USA afgerond en beginnen nu de Solace Tour in Europa. Geweldig dat DGTL het voor elkaar heeft gekregen om ze op de NDSM werf te laten spelen. De Scheepsbouwloods had precies de juiste sfeer voor deze act. Vanaf het pondje was het slechts enkele minuten lopen voordat je bij de entree kwam en feest kon beginnen.

Rufus

Aan het internationale publiek was wel te merken dat ze in Nederland nog niet veel naamsbekendheid hebben. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd dat zij ook hier razend populair worden. Aan het aantal streams op Spotify te zien kan het alleen maar zo zijn dat ze wereldwijd doorbreken. In het voorprogramma stond mede-Australier Willaris K. Hij kreeg de schone taak om de zaal in de stemming te krijgen voor de hoofd act. Hoewel ik hem vooraf nog niet kende gaf hij een mooi voorproefje op wat er nog komen ging.

Na een kleine pauze tussen de twee acts begon dan eindelijk de performance van Rüfüs Du Sol. Ze draaiden alle bekende nummers als You Were Right, Treat You Better en Underwater. Alle armen en mobieltjes gingen de lucht in. Hoewel het soms jammer is dat iedereen meer bezig is met het filmen van de act dan de muziek zelf, gaven die oplichtende schermpjes dit keer best een cool effect in de zaal. Het licht was sowieso goed geregeld, de sfeer in de zaal was goed. Kortom, de show was aan! Het ultieme hoogtepunt was wel toen het nummer Innerbloom (nog voor de toegift) in werd gestart. Dit is by far mijn favoriete nummer en aan de sfeer in de zaal te merken ook die van de rest van het publiek.

Verder wist DGTL het qua faciliteiten goed te regelen. Geen lange rijen bij de entree, kluisjes of toiletten. Er was zowaar een hele fruitbar ingericht maar die diende het publiek later op de avond wellicht beter. Het programma liep namelijk van 19.00 tot 22.00 uur. Zo verliep mijn eerste ADE avond tamelijk rustig. Genoeg energie voor de rest van het weekend. Eén tip voor alle mensen die Rufus nog niet kennen. Luister eens wat nummers van ze op Spotify en grijp je kans wanneer ze weer naar Nederland terugkeren. Ik ben fan!

Photo credits: DGTL

 

21 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter