Report: RUIS festival

Report: RUIS festival

Afgelopen zaterdag 23 mei, mocht ik aanwezig zijn op het elektronische feest genaamd ‘RUIS festival’. In het pinksterweekend kwam de elektronische wildernis helemaal terug in hartje Venlo. Een intiem weekend gevuld met een heerlijke line-up, fijne aankleding en een gezellige, sfeervolle camping!

Er werd voornamelijk veel elektronica, deep-house en techno gedraaid. Eerlijk gezegd ben ik zelf geen voorstander van dit soort muziek genre. Het was dan ook mijn eerste ’techno feestje’, want normaal ben ik voornamelijk op R&B feesten te bevinden. Een heel ander soort genre als je het vergelijkt met RUIS. Maar buiten dat het niet mijn smaak is, vond ik het een zeer leuk en gezellig festival, en was het zeker tof om dit festival voor het eerst een keer mee te mogen maken!

RUIS heeft een zeer brede line-up met o.a. DJ performers als David Ghetto, Elias Mazian, Randomer, Morphine vs. Luke V en Reza. Deze namen traden zaterdag op. Maar het festival duurde twee volle dagen (ook zondag), en de campinggasten konden ook vrijdag al los gaan. Genoeg tijd dus om een weekendje lekker goed te feesten! Het weer was gelukkig zeer positief want het is het gehele weekend droog gebleven. Zondag kwam zelfs het zonnetje lekker tevoorschijn op het festivalterrein!

IMG_0966

Er waren maar liefst vijf stages, waarvan één hiervan tot 05.00 geopend was voor alle campinggasten. De stages hadden de volgende namen: Wildernis, Dampkring, Ravetuin, RUIS uit Limburg talent stage en Nachtvizier. De laatste was degene die geopend was tot 05.00, waardoor je als je op de camping stond fijn lang door kon gaan! Verder was er op het festivalterrein nog een genoeg aantal lekkere eettentjes. Dit was zeer divers: van een tosti kraam tot hamburgers en een kraampje met Indisch food. Voor iedereen wat wils dus! Dit vind ik zelf altijd zeer fijn op een festival, als er genoeg keuze is en het fijn verzorgd was, dit was zeker van toepassing bij het RUIS festival. En buiten de goede stages en eettentjes was er ook nog een sisha lounge beschikbaar. Ook kon je midden in het veld gewoon touwtje springen! Dit zorgt altijd voor een gezellige sfeer op feestjes!

Kort samengevat vond ik het een zeer geslaagd feestje met erg gezellige mensen, goede DJ’s, lekker eten en mooi weer! Hopelijk is dit festival er volgend jaar weer zodat we als FestivalFans, er weer gezellig er naartoe kunnen gaan!
IMG_0968IMG_0969

26 mei 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter