Report: Schwung Nightfestival 2014

Report: Schwung Nightfestival 2014

Afgelopen weekend zagen wij de zon ondergaan en opkomen op één en hetzelfde festival. Schwung trakteerde ons namelijk op een redelijk ongewoon festival concept. Van 6 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s ochtends mochten wij van 9-10 augustus genieten van de goede muziek, kunst en gezellige mensen.

Schwung is een bekende in de Amsterdamse techno scene en met acts als Alex Bau, Lui Flores en Regis beloofde het heel veel moois. Wat wij van te voren niet ingecalculeerd hadden was de aankleding van dit festival. Ze wisten een locatie die wij eerder al ‘stamkroeg’ noemden (de H7 loods) compleet anders in te delen dan andere festivalorganisaties. Verassend, en de Humbertsweg 7 voelde plots aan als een totaal nieuwe festival locatie. Het voelde tijdens dit nachtfestival helemaal niet aan als ‘nacht’. Er werd namelijk gul gebruik gemaakt van betoverende lichteffecten. En na het zien van de foto’s bleken onze ogen ons zeker niet voor de gek gehouden te hebben, het publiek werd de gehele nacht bedolven onder een golf van kleurrijk licht.

Kleur zag je ook terug bij Area 2. De ruimte die bij feesten als Reaktor en Strak werd omgetoverd tot simpele chill lounge werd hier opgevrolijkt met oplichtende kunst aan de muur en heerlijke house deuntjes. Toch werd de meeste tijd van de avond uiteraard buiten besteed, het uitstekende weer liet ons een mooi contrast zien met de gloeiend hete saunascenario’s die menig technoliefhebber gewend is in de H7.

schwung-festival

Het belangrijkste uiteraard, de muziek! Uit de enthousiaste reacties op Facebook bleek dat Phobia een openingsset neerzette welke zelfs bij de BBQ’ende mensen de beentjes los schudde. Alex Bau zette de toon, en het was al gauw duidelijk dat we de nacht niet rustig zouden ingaan. Luis flores had een duidelijke opbouw in zijn set, en deze kwam uit op zo’n hoogte dat Regis het onmogelijk kon maken om niet onwijs hard af te sluiten.

We zouden alleen geen Nederlanders zijn als we toch niet iets te klagen hadden.. Die Wc’s jongens. Ik weet dat het onoverkomelijk is, maar een half uur wachten is zo jammer als er zoveel moois op je te wachten staat!

Next up: SCHWUNG meets [IN]COGNITO || ADE Special

Foto’s: Photo Company

14 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter