Report: Sky City Festival 2014

Report: Sky City Festival 2014

Op 2 augustus werd voor het eerst Sky City Festival georganiseerd in het ArenaPark. Met grote headliners als Knife Party, Afrojack en Avicii beloofde het een goed feest te worden.

De locatie vinden wij prima uitgekozen. Het is goed te bereiken met het OV of de auto. Voor een tientje stond je geparkeerd net naast het terrein. Bij aankomst zagen wij lange rijen staan om naar binnen te komen, maar bij de kluisjes en munten was het allemaal snel geregeld. Wat bij binnenkomst meteen opviel, was het immens grote en vooral erg mooie podium. De feestgangers werden getrakteerd op bijzondere lichtshows op de grote schermen die vooral ´s avonds erg indrukwekkend waren.

Het idee van Sky City was om 2 podia te hebben, eentje buiten en eentje binnen in de HMH. Dit vonden wij een overbodige luxe. In de HMH stonden minder grote artiesten en het was er niet druk. Zelfs Example kreeg maar weinig publiek voor zich. Veel festivalgangers hebben ons verteld dat zij niet eens binnen zijn geweest. Het afzeggen van Rita Ora hielp daar natuurlijk ook niet aan mee. De doorgang van het terrein naar de HMH was wel perfect!

sky-city-report

Op het park naast Amsterdam Arena werd het ondertussen steeds drukker. De stemming zat er goed in en dat was zeker te merken tijdens het liveoptreden van Shermanology. Zij staan altijd garant voor een flinke dosis energie en ondanks de regen gingen de mensen los. Ook Blasterjaxx weet de mensen te laten springen met harde drops en echte festivalklassiekers als ‘Seven nation army’.

Daarna was het de beurt aan Knife Party waarvan er maar 1 lid aanwezig was. Deze act vonden wij een beetje tegenvallen. Hij draaide vooral zijn eigen nummers die voor de meeste mensen onbekend zijn. De mensen maakten gebruik van de tijd om wat te eten en om zich voor te bereiden op de echte headliners.

sky-city-festival-report

Als eerste was Afrojack aan de beurt. Het al indrukwekkende podium kwam hierbij steeds meer naar voren. Er ligt als één van de headliners natuurlijk een druk op hem, maar voor Afrojack is dit een thuiswedstrijd. Toch moet hij het vooral hebben van de nummers van anderen. Ondanks dat is het zeer geslaagde performance en perfecte opwarming voor Avicii.

Bij het optreden van Avicii begint het al licht te schemeren. Waar bij Afrojack nog vooral tekst op het grote beeldscherm was te zien, zag je bij Avicii veel meer verschillende dingen. Van achtbaanritjes tot wilde dieren, het kwam allemaal voorbij.

Avicii maakt het waar als echte headliner. We vonden dat hij een stuk boven de rest uitstak. Vooral zijn eigen hits doen het erg goed. Hij laat de muziek spreken en de mensen losgaan. Eigenlijk heb je amper door dat er een dj staat. Ook maakt hij geen gebruik van een vervelende MC. Pas aan het einde van de show als hij de mensen gaat bedanken praat hij voor het eerst.

Wij vonden dit een erg geslaagde editie van Sky City Festival en hopen er volgend jaar weer bij te zijn!

Quinty

7 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter