Report: Sleeptouw Festival

Report: Sleeptouw Festival

Festival fans is op sleeptouw genomen en heeft geproefd van de eerste editie van Sleeptouw Festival. De initiatiefnemers van Sleeptouw Festival zijn Tilburgse studenten die dit festival opgezet hebben om de zesde stad van Nederland, Tilburg, beter op de kaart te zetten, als hip en vernieuwend. Met de toevoeging van dit nieuwe festival willen ze als organisatie inspelen en iets toevoegen aan het Tilburgse aanbod van openbare openlucht festivals in de techno en deephouse scene.

De eerste editie is altijd spannend. De naam van het festival is pakkend en qua promotie hebben de initiatiefnemers het goed aangepakt. De website ziet er professioneel uit en de hele Tilburgse binnenstad heb ik vol zien hangen met Sleeptouw foto’s. Natuurlijk is dan nog de vraag: heeft de promotie ook zijn werk gedaan?

Het festival begon rond 13.00. Natuurlijk is het cool om fashionably late te komen, dus kwamen mijn vrienden en ik rond 15.00 aan. Dat was echter nog wat te vroeg en wij konden ons zelf dan ook niet rekenen tot de coole ‘fashionably late’ mensen. Rond eind van de middag begon het terrein wat voller te stromen, maar een mierennest is het nooit geworden.

Het publiek was wisselend, voornamelijk studenten met zo nu en dan een plaatselijke oude buurtbewoner met zonnebril met blauwe glazen en cowboyboots aan de voeten. Het terrein, het Zuiderpark, was goed te bereiken met het openbaar vervoer. Echter als je van buiten Tilburg komt, moest je wat eerder weg om je laatste trein te kunnen halen. Een locatie centraler in Tilburg zou een mooi streven zijn voor mogelijk volgende editie. Het terrein was kleinschalig opgebouwd en uitgerust met een erg grote stage, wat eettentjes, genoeg zit/hangplekken en ruimte om te urineren.

Hoewel de bezoekers pas laat hun dans moves wilden tonen, hebben de DJ’s lekkere platen gedraaid. Ik hou zelf meer van wat afwisseling in platen en ik denk de niet wetende student ook! Het echte swinggehalte zou zo wat hoger kunnen liggen en wie weet maakt dat het festival voor volgende editie tot een mierennestje!

Kortom, een goede poging voor een eerste editie, waar hopelijk volgend jaar meer mensen mee op Sleeptouw worden genomen!

PS Mijn vrienden en ik waren erg gelukkig met de verrassing op het einde. (Gratis hamburger)

24 juni 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter