Report: Smeerboel 2019

Report: Smeerboel 2019

Op zaterdag 14 september vierde Smeerboel zijn tienjarig bestaan, en wij mochten daarbij zijn! Deze editie was dan ook de grootste van alle tien, het festival was helemaal uitverkocht. Moeder natuur wilde natuurlijk ook haar steentje bijdragen bij deze tiende verjaardag, dus ze heeft ons heel de dag voorzien van een stralend zonnetje.

Goed bereikbaar
Ook dit jaar vond Smeerboel weer plaats op de Grasweide Papendorp in Utrecht. Kwam je met de auto, dan kon je een parkeerticket aanschaffen en je auto daar parkeren. Zelf konden wij helaas geen BOB vinden dus zijn we met het OV afgereisd naar Smeerboel. Eenmaal aangekomen in Utrecht stonden de pendelbussen op loopafstand al op ons te wachten. Binnen no-time waren we bij het festivalterrein, en daar konden we ook zonder in lange rijen te hoeven staan snel naar binnen.

smeerboel-hardcups

Duurzaam
Smeerboel heeft er dit jaar voor gekozen om milieuvriendelijk te werk te gaan. Alle drankjes werden in herbruikbare beker geschonken, dit scheelde meer dan 100.000 bekers! Het betekende alleen wel, dat als je eenmaal een beker had aangeschaft, je deze niet meer kwijt moest raken.

House, techno en disco
Dan over de muziek, er waren dit jaar vijf stages, genoeg keus dus! De Basis Stage was verpakt in een grote tent met veel licht effecten, hier werd vooral de hardere techno gedraaid. Lekker beuken met onder andere I Hate Models en FJAAK Bij de House Stage werd, niet geheel onverwachts, meer techhouse gedraaid. Hier kon je genieten van dj’s als Franky Rizardo en Benny Rodrigues, die een heerlijke set draaide. De House stage zag er indrukwekkend en simpel uit tegelijkertijd. Iedereen stond in een grote cirkel van opgestapelde pallets, waar de nodige LED-schermen aan vast hingen.

Naast deze twee stages, waren er dus ook nog drie andere kleine stages. Als je echt even los wilde gaan, kon je altijd nog even langs ´De Hakbak´, waar de hardere muziek in een container werd gedraaid. Iets wat je ook zeker niet wilde missen was de ´Stille Disco´, waar je gewoon lekker mee kon zingen zonder dat je hoorde hoe slecht het eigenlijk was. In de ‘Desperados stage’ stond je een soort van afgebakend van de rest van het terrein, omringd door containers kon je een lekkere Despo drinken.

Jong & Oud
De sfeer zelf op het festival was erg goed. Er was vooral veel jonger publiek, maar voor de oudere onder ons waren er ook zeker genoeg leeftijdsgenoten. Voor degene die even klaar waren met de muziek, waren er ook genoeg chill plekken waar je even lekker kon zitten. Al met al heerste er een relaxte sfeer op Smeerboel en kon iedereen zijn ding doen.

Na de nodige drankjes op te hebben, moet er natuurlijk ook een keer geplast en gegeten worden. Zelf was ik voor een simpel frietje gegaan, maar ook voor de fijnproevers onder ons was er genoeg keuze! Er waren meerdere eettentjes aanwezig, met eten van over de hele wereld. Daarbij had iedere food-stand ook vegetarische opties, voor ieder wat wils dus!

Volgende editie al bekend
Smeerboel is wat mij betreft zeker een aanrader! De goede muziek en de gezellige sfeer maken het een onvergetelijke dag. Zet 12 september 2020 alvast in je agenda, dan vindt namelijk de volgende editie plaats van Smeerboel!

smeerboel-sfeer

17 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter