Report: Smeerboel Festival 2014

Report: Smeerboel Festival 2014

Zaterdag 13 september: Smeerboel Festival. Voor ons het laatste outdoor festival dit seizoen, en die moest natuurlijk goed afgesloten worden! Het weer zat gelukkig erg mee, bijna de heel de dag scheen het zonnetje lekker boven Grasweide Papendorp in Utrecht. Zonnebrilletje op en gaan!

Omdat we met de trein naar Utrecht Centraal kwamen, werd daar de pendelbus naar het festivalterrein gepakt. Hoewel de rij voor deze bussen lang leek, was het wachten zo voorbij. Voor €6 p.p. werd je heen- en teruggebracht. Ook de wachtrij voor het festival viel alles mee. Dat gold eigenlijk voor heel de dag, bij het eten & drinken, kluisjes, hoefde je nooit lang te wachten. Over de kluisjes gesproken, deze kon je met een code openmaken i.p.v. een sleutel. De meningen over de handigheid hiervan zijn verdeeld, vast staat wel dat je de code en het kluisnummer sowieso beter kunt opslaan in je mobiel.

Toen we ’s ochtends op de FB page van Smeerboel keken zagen we dat het festival volledig was uitverkocht. Gelukkig kon je op het festival overal goed doorlopen. Pluspuntje voor de organisatie, dat dus niet overdreven veel kaarten in de verkoop heeft gedaan. Zo werd het namelijk niet irritant, maar gezellig druk.

smeerboel-tent

Foto credits: Koen Peters

Na het terrein te hebben verkent viel gelijk op dat het festival goed was ingedeeld. Doordat de stages in een soort rondje stonden was alles goed bereikbaar en hoefde je geen kilometers te lopen. Smeerboel kende dit jaar zes area’s: Techno, Bass, Live, HipHop, Los en House. Iedere stage had zo zijn charme, de knusheid bij Bass, klassiekers bij Los, Typhoon bij HipHop, de mooie visuals en lichtshow in de Techno tent, voor ieder was er wel een plekje op Smeerboel. Naast los gaan bij de verschillende podia was er nog veel meer te doen op Smeerboel. Je laten verven, in de Jilzz draaimolen of keihard chillen in een bubbelbad naast de House stage.

Na in het zonnetje bij House genoten te hebben van Finnebassen en Tapesh zochten we de eet kraampjes op. Je kreeg alleen al honger als je naar alle lekkere snacks keek die werden geserveerd, het zag er allemaal erg goed uit. Van heerlijke wraps tot hamburgers die op 2 hoog (bovenop de bus) werden gebakken. Hierna gingen we oldskool los op Def Rhymz, en we waren niet de enige.. De knusse Los tent (met 2 verdiepingen) ging helemaal uit hun dak. Even later kwam ook een andere 90’s held, Darkraver, hier zijn plaatjes draaien.

We sloten af met Kees van Hondt in de Live tent. Via de app van Smeerboel kregen we al een bericht binnen: Neem je tak mee naar Kees van Hondt! Eenmaal in de tent leek het net een jungle. Met zijn muziek kreeg hij iedereen mee en niet alleen takken gingen de lucht in. Ook delen van stages, tafels en banken werden omhoog gehouden. Er werd zelfs iemand in een badkuip boven de menigte gehouden. Kees van Hondt zorgde voor een groot gekkenhuis!

smeerboel-techno

Foto credits: Koen Peters

Wat Smeerboel typeert is het samenbrengen van verschillende soorten muziek in een mooi festival met super sfeer. Dit jaar zat het weer gelukkig erg mee.  Maar of de zon nou schijnt of niet, volgend jaar zijn we er sowieso weer bij! De afterparty in TivoliVredenburg konden we helaas niet meemaken, maar dit moet ongetwijfeld ook een groot feest zijn geweest. Was jij ook bij Smeerboel aanwezig? Laat in de comments even weten wat je er van vond!

19 september 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter