Report: Smeerboel Festival 2018

Report: Smeerboel Festival 2018

Voor velen de afsluiter van het (outdoor) festivalseizoen: Smeerboel. Omdat het festival altijd redelijk laat in het seizoen valt doet het festival haar naam vaak eer aan. Deze zaterdag, 9 september, viel het gelukkig mee met het weer. De laarzen bleven in de kast en zelfs de zon liet zich nog zien ’s middags. De andere portie smerigheid werd door de bezoekers verzorgd met goede outfits, lekkere dansmoves en genoeg attributen die de lucht ingingen.

Grasweide Papendorp

De locatie van Smeerboel vind je aan de rand van Utrecht op een bedrijventerrein. Op het eerste oog niet heel sfeervol, maar eenmaal binnen de poorten is hier niets meer van te merken. De organisatie heeft er alles aan gedaan om het festivalterrein zo kleurrijk en knus mogelijk te maken. Het grote voordeel van Utrecht is natuurlijk de centrale locatie. Vanuit Centraal ben je er met de pendelbus (€10 retour) / auto / fiets binnen een kwartier.

House, Techno en Disco

Smeerboel telde ook dit jaar weer vijf gevarieerde stages: de bekende techno tent (gehost door Intercell), de Nachtcollege stage, de house arena, de overdekte tent van Singlefeestje en de Fluff Disco stage. Voor ieder wat wils dus! Artiesten die wij erg konden waarderen waren o.a. N’TO, hij liet met zijn live set letterlijk het zonnetje doorkomen in het druilige weer. Kobosil brak aan het begin van de avond de hele techno tent af. En Reinier Zonneveld deed ook weer zijn ding: de stage, hosted bij Nachtcollege, heerlijk afsluiten.

smeerboel-arena

Photo by Fotograafniels.nl | Niels de Vries

Pinnen of muntjes?

Dit jaar geen muntjes, maar alleen met je pinpas betalen voor het eten & drinken. Mij bevalt dit systeem wel, (bijna) iedereen staat netjes in de rij achter een pinkassa en daardoor verloopt de bestelling vaak vlot. Enige puntje is dat je nu écht ziet hoeveel je voor drankjes betaald. €4,20 voor een flesje water en €8,90 voor een blikje gin-tonic. Geen overdreven prijzen in vergelijking met andere festivals, alleen nu is het pas goed zichtbaar omdat je niet in muntjes denkt. Het aanbod was in ieder geval groot genoeg, en je hoefde nooit ergens lang te wachten.

Smeerdorp

Smeerboel is niet álleen muziek, zo stond er een heel dorp op het terrein waar je verschillende spellen kon spelen. Beerpong XXL, bier gooien op Famke Louise of chillen in de hot tubs of ballenbak disco. Samen met de prachtige aankleding van het festivalterrein maakt het Smeerboel tot een heerlijke afsluiter. Hopelijk sluiten we het volgende festivalseizoen hier weer af!

smeerboel-savonds

Photo by Fotograafniels.nl | Niels de Vries

Header foto: Niels de Vries

11 september 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter