Report: Smèrrig – Grote Gladde Glitter Tour | De Pul, Uden

Report: Smèrrig – Grote Gladde Glitter Tour | De Pul, Uden

SMÈRRIG kwam naar UDEN met haar Grote Gladde Glitter Tour! En daar MOEST je bij zijn.

Na een fantastische zomer was het weer tijd voor het clubseizoen van SMÈRRIG. Ze maken stad en dorp onveilig met heerlijke 80s, 90s en 00s plaotjes, d’n mooiste meense en d’n vuilste aonkleding.

Om al die Udenaren alvast in de stemming te laten komen gooide SMÈRRIG een playlist online met de heerlijkste hitjes om het alvast warm van te krijgen!

SMÈRRIGE UDENAREN

Heel Uden stroomde leeg en de Pul liep vol. Met een eerste, uitverkochte editie en een rij waar je U tegen zegt was het zo ver: SMÈRRIG in de Pul. Voor alle feessies op de Tramkade in Den Bosch worden er genoeg busjes geregeld voor de smèrrige Udenaren, want die houden wel van een feestje. Maar nu was het eindelijk tijd voor een eerste editie van SMÈRRIG in mijn eigen dorp, wat dus een thuiswedstrijd werd.

Ik besefte me dat de laatste keer dat ik in de Pul was geweest zo’n 8 jaar geleden was. Zo merkte ik al gauw dat ik niet de enige was die daar al lang niet meer was geweest. Dit gaf een bepaalde vibe, iedereen was nieuwsgierig wat de avond ging brengen. We hadden er zin in!!

En wat maakte ze het allemaal waar. De Pul is een poppodia met één grote zaal en een balkon. Op de dansvloer, recht voor de stage was plek om te dansen. Heel veel te dansen. Vanuit het balkon had je uitzicht op de zaal en de mensen die daar heerlijk los stonden te gaan.

De smèrrige plaatjes

De SMÈRRIG Diskjochies waren van de partij. Voorheen gingen deze twee supersterren door het leven als Nixus & MC Jordan. Op het SMÈRRIG Halloween festival in Den Bosch maakte zij hun debuut. En zo ook 30 november in Uden, mét succes. Ontzettend veel knallers, zwoele R&B platen én meezingers van vóór 2009. Want de SMÈRRIG Diskjochies staan voor alles wat daar vóór gebeurde. Oké, soms spelen ze vals in hun ‘valsspeel-kwartiertje, hier hoorde we nog wel eens wat nieuwe muziek voorbij komen.

Wat er nog meer op de line-up stond? Braeff, Vieze Vedi en natuurlijk Jody Bernal! Que si que schud je bil met Jody Bernal. Bosjes fangirls maakte hun weg richting het podium om hem nog net even aan te raken of een fotootje te schieten.

 

Ook wil ik graag even een momentje voor de barmannen en vrouwen die de benen onder hun lijf hebben gelopen voor al die dorstige mensen. Want wat hadden we met z’n allen een partijtje dorst van al dat schuren. Waardoor het elk uur spitsuur was aan de bar. Maar hey nieuwe vrienden maak je in de rij van de bar toch? De biertjes, wijntjes en Long Islands vlogen over de bar. Nadat de keeltjes gesmeerd waren was het WEER tijd om te dansen.

Munten op? Geen probleem, haal je eventjes nieuwe of betaal je aan de bar! Sigaretje roken? Geen probleem, er was een gezellige rookruimte gecreëerd voor alle partysmokers.

 

We want more!!

Ohno! Is het al 02:00?! SMÈRRIG, alsjeblieft…. nog een plaatje? Wat vloog de tijd en wat zou Uden graag willen dat we tot in de vroege uurtjes door kon gaan. Maar helaas, het was mooi geweest. We hebben een schitterende avond gehad, gedanst tot we spierpijn hadden en meegezongen tot we onze stem verloren.

Niet bijgeweest? Wel heet gekregen van dit report en de foto’s? Gelukkig is de volgende editie van SMÈRRIG in Uden alweer gepland op 25 mei! Haast je naar de ticketverkoop, want ze gaan weer eens uitverkopen!!

 

6 december 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter