Report: SMÈRRIG Halloween Festival 2019

Report: SMÈRRIG Halloween Festival 2019

Halloween laat nog een paar dagen op zich wachten, maar de bijbehorende festivals waren dit weekend overal te vinden. Ik ben los gegaan op SMÈRRIG Halloween Festival! Het was erg skôn zoals ze t zelf zouden zeggen. SMÈRRIG organiseert verschillende feesten en festivals door het jaar heen. We waren heel benieuwd naar deze editie!

10 punten voor de aankleding, al zeg ik het zelf. Het thema Halloween was overal terug te vinden, samen met de typische vieze plaatjes. Van de muren tot het plafond, het was gewoon niet te missen. Ik weet niet of het er altijd zo gedetailleerd uitziet, maar de mainstage was echt gaaf! Verder waren er deze avond nog twee andere stages in de Brabanthallen te vinden. Dit waren Papi Chulo en HoutjeTouwtje. Bij Papi Chulo werden de temperaturen tot een hoger level gebracht. De lekkerste Latin muziek kwam hier uit de speakers!

©Facebook SMÈRRIG

Naast de goede aankleding stonden er ook goede artiesten op de line-up. Zo was de Jeugd van Tegenwoordig aanwezig en was het een groot feest tijdens het optreden van The Partysquad. Zanger Kafke liet zien dat hij het dak er nog steeds af kan blazen!

Jaja, met carnaval, maar ook met Halloween heb je weer een goed excuus om jezelf te verkleden! Dit was ook de dresscode, maar het was niet verplicht. Ik denk dat meer dan de helft van iedereen wel verkleed was. Sommige gingen er helemaal voor en waren niet eens meer herkenbaar, terwijl andere het subtieler aanpakte met een paar accessoires.

©Facebook SMÈRRIG

Naast meeblèren en dansen kon je nog veel meer doen. Zo hebben wij ons gewaagd aan het spookhuis. Stiekem hoopte ik dat personen je zouden laten schrikken, maar er was niemand te bekennen. Het was te vergelijken met de FunHouse van de kermis. Verder kon je onder andere een begrafenis ceremonie bijwonen, zombie bowlen of jezelf enger maken bij een grimeur. Karaoke was ook lachen. Een kleine ruimte waar iedereen los ging en waar schaamte nergens meer te bekennen was. De beleving was daarom ook echt groot voor een indoor festival. Vaak zijn indoor festivals toch wat simpeler opgezet dan outdoor festivals. Ik was daarom ook erg verrast dat het decor en de aankleding zó on point waren.

© Facebook SMÈRRIG

In het midden van de verschillende zalen was een grote ruimte waar iedereen kon eten en chillen. Ik kan je zeggen dat ik genoeg van het menu heb geproefd deze avond. Zo vielen loempias, nachos en ’n broodje frikandel zeker in de smaak bij mij. Ik zal het erop houden dat er genoeg keuze was haha!

De datum voor SMÈRRIG Halloween Festival 2020 is nu al bekend gemaakt! Ik weet zelf dat ik de feestjes van deze organisatie veel vaker moet gaan bezoeken. 🙂

28 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter