Report: SMÈRRIG Halloween Festival

Report: SMÈRRIG Halloween Festival

SMÈRRIG is een organisatie die in het hartje Den Bosch en de omstreken verschillende festivals en feesten organiseert. Tijdens SMÈRRIG kun je lekker genieten van hiphop classics, urban, R&B en de meest foute guilty pleasures. Het is een feest waar veel gezongen, gedanst en plezier gemaakt wordt. Niks is daar te gek en vooral tijdens de afgelopen Halloween editie.

Net als elk jaar organiseerde SMÈRRIG weer een Halloween feest in de Bossche Brabanthallen :SMÈRRIG Halloween Festival.  Toen we bij de locatie aankwamen was het al best wel druk. Gelukkig liep de rij wel lekker snel door en stonden we na een paar minuten al binnen. Bij de binnenkomst kreeg je een speciaal muntje die je bij je eerste aankoop kon inwisselen voor een gratis beker.

We besloten om als eerst even een rondje te lopen om te kijken wat er allemaal te vinden was. Binnen zag alles er super gezellig leuk uit. De decoratie van SMÈRRIG stelt namelijk nooit teleur. Alles draaide rondom vies en vuil zijn, alleen dit keer met een vleugje griezeligheid. Veel mensen kwamen ook verkleed naar het feest, wat de sfeer nog leuker maakte. Ook waren er een paar kleine eettentjes en een paar activiteiten in de thema rondom Halloween te vinden. Zo kon je onder anderen jezelf laten schminken, het grote dokter bibber spel spelen vanaf een hijskraan.

Het was binnen erg warm, dus besloten we om een drankje te halen bij de bar. Toen we bij de bar aankwamen merkten we dat de rijen elk uur toenamen en dat je steeds langer moest wachten op je drinken. Ook kon je op het festival alleen met munten betalen. De service was gelukkig wel erg snel en vriendelijk, wat super chill was. Later op de avond bleek wel dat door de drukte op sommige plekken een beetje chaos ontstond, omdat er steeds meer mensen binnen begonnen te roken. Daardoor was het binnen niet alleen warm, maar ook erg benauwd en werden de rijen voor het drinken nog langer. Gelukkig was dat niet op alle plekken zo en is het nog een beetje onder controle gehouden.

 

Wat de muziek betreft, kende ik persoonlijk niet veel artiesten die op het programma stonden, maar ik heb mezelf zeker vermaakt. De leukste hiphop classics klonken door de speakers. Vooral Nederlandse hiphop werd goed ontvangen door het publiek. Om 19:30 uur stond dan ook Christian D,  één van de nieuwste artiesten uit de Nederlandse hiphop scene, op de mainstage. Je kunt hem kennen van de nummers: “Amsterdam” & “Als Je Bij Me Blijft”. Zijn hits werden uit de volle borst meegezongen door het publiek. Ook de rapper Trobi die een uur later op dezelfde podium stond werd met open armen ontvangen. Iedereen werd meegetrokken door de swingende muziek en danste erop los. Er werden later op de avond zelfs een paar beukers opgezet, wat de sfeer nog feestelijker maakte. Wat bij veel mensen ook een goed indruk maakte was de feestbus. In de feestbus werd van alles gedraaid, van disconummers tot de hardste klappers. Ik heb de bus geen één keer stil zien staan.

Al met al was SMÈRRIG Halloween festival weer een super leuk feest met een hele bijzondere en vermakelijke uitstraling, lekkere muziek en super grappige activiteiten. We hebben het ondanks de chaotische drukte op de late avond heel erg naar ons zin gehad. En als je meer wilt zien van SMÈRRIG Halloween festival, check dan onze TikTok pagina 😉

 

25 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter