Report: Smèrrig Koningsnacht 2019

Report: Smèrrig Koningsnacht 2019

Koningsnacht betekent voor festivalgangers in de regio Den Bosch maar één ding: SMÈRRIG Koningsnacht. Dit heerlijke feestje wordt al enkele jaren gehouden op de geliefde Tramkade. Ook dit jaar waren we van FestivalFans weer van de partij op dit smerrige koningsnacht feest.

Dat het Koningsnacht event van SMÈRRIG populair is bleek wel uit het feit dat het al weken van tevoren was uitverkocht. Op Facebook regende het smeekbodes voor kaartjes en ook op Ticketswap was geen ticket meer te verkrijgen. Doen ze goed! Waar ligt dat dan aan? Aan de heerlijke sfeer die dit feestje kent. Doordat er veel bezoekers uit de buurt komen en voor veel mensen een feestje van SMÈRRIG op de Tramkade vaste prik is, is het bijna een ons kent ons feestje.

De Tramkade was ingedeeld met twee stages. Eentje binnen in de Kaaihallen met het Tilburgse Disco Snolly als host. Daarnaast stond buiten een flinke tent waar SMÈRRIG zelf zijn line-up presenteerde. Waar de tent bij De Coaltie nog helemaal dicht was hadden ze nu de achterkant opengelaten. Hierdoor was het ondanks de smerige dansjes niet té heet bij deze area.

En niet vergeten de Karaoke bar natuurlijk! Heerlijk helemaal ongegeneerd uit je plaat gaan op je zelf uitgezochte lievelingsnummers. Heer-lijk.

Wij pendelde ons met een biertje in de hand deze avond tussen de twee stages. Tussen de sets van Biggi & Elton Jonathan en Chimp trad Merol, bekend van Lekker Met De Meiden, in de tent op. Het geluid was niet top, maar ook binnen bij Disco Snolly kon je van dit nummer genieten. Het was sowieso goed vertoeven hier. De ene na de andere heerlijke disco classic kwam hier uit de speakers.

Helaas duurde het festival maar tot 00:00 uur, maar we gaan nog niet naar huis nog langer nieeet nog langer nieeet! Voor de echte diehards was er natuurlijk nog een smerrige after. Met nog geen 10 stappen kon je alweer verder feesten in het Willem Twee Poppodium op de meest heerlijke hitjes van SMÈRRIG om er daar nog eens nachtwerk van te maken.

SMÈRRIG WAT WAS JE WEER SMÈRRIG.

De sfeer van SMÈRRIG zelf eens meemaken, of op zoek naar het volgende feestje? Ze hebben flink wat events op de planning staan. De Zomerweekender springt eruit. Van 26 t/m 28 juli wordt er een eigen weekend festival georganiseerd. Met o.a. Belle Pérez, Jonna Fraser, Snelle, Donnie en CH!PZ al aangekondigd dreigt dit weer een heel smerrig feest te worden..

7 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter