Report: Smèrrig Koningsnacht Festival 2018

Report: Smèrrig Koningsnacht Festival 2018

JAJA zelfs de verjaardag van ons Willie werd SMÈRRIG gevierd.

De tramkade werd op koningsnacht gevuld met de mooiste pareltjes. Met een uitverkocht feestje beloofde het een hete boel te worden. En niets was minder waar.

Het festival sierde zich met de welbekende SMÈRRIG aankleding. Een enorme Willie en Maxima -naakt, met de meest foute tattoos heette ons welkom bij de ingang van de Kaaihallen. Hier waren de kluisjes en de munten kassa’s te vinden wat voor iedereen haar eerste stop was. De eerste blikken werden gewisseld en de foutste versiertrucs kwamen te voorschijn.

Deze Kaaihallen waren alles behalve een saaie hal. In deze hal bevond zich de Mainstage: Willy Willem Vatten. Maar jeetje. WAT een feest. Door Phalerieau, het lekkertje van BNN stond de hele hal vol. Waarom Willy ‘m wil vatten? Nou daar zorgden Billy The Kit, Nixus en Lapendo wel voor. Een kippenvel momentje voor alle artiesten die een ode brachten aan de onlangs overleden Avicii.

Proosten op onze Willie? Dat kon bij de speciaalbier bar, waar de lekkerste biertjes de dorst leste. Nooit met een lege hand de bar verlaten is me wel eens verteld. Of zoals ons Willie zou zeggen: op één been kan je ook niet staan!

D’n Discoshow in de Van Aken was een enorm gewilde plek. Met de benen buiten. En terecht. Jengi, Kremlin Disko, Poko Poko, DISKOPOGO en Fahrenheit brachten de temperaturen in de Van Aken naar een heel nieuw level. De ene na de andere foute discoklassieker werd gedraaid en op de welbekende discodansvloer werden de beste, ook wel foutste disco-dans moves geshowd. Dit babyroze valhalla werd gesierd door prachtige kroonluchters zoals ons Maxima het graag ziet.

Voor de echte Hollanders die altijd al het handje (of de billen) van Maxima aan wilde raken was het hun geluksdag want dat kon! Er was hoog bezoek. Ja echt. Ons eigen Willie en Maxima kwamen ook eventjes kijken.

Zelf in de spotlights staan? Dat kon bij Kleffe Joke haar karaoke bar. Joke zorgde voor een podium voor de bezoekers, wat een lieve meid is het ook. Hoe valser hoe beter zullen we maar zeggen. Want jeetje, wat een bende. Microfoon of niet, de amandelen werden uit de keel gezongen.

Van al dat schuren werd iedereen wat dorstig en maakte dus hun weg richting de bar. Waardoor het elk uur spitsuur was aan de bar. Maar hey nieuwe vrienden maak je aan de bar toch? En honger? Ja tuurlijk hadden we honger. De calorieën vlogen er vanaf met al dat gedans -oké was het maar zo’n feest-. Hoe dan ook, er werd gegeten alsof ons leven er vanaf hing. Frietjes, tosti’s, burgers, waar je ook maar zin in had. Ongezonder kon het niet. En wat willen we als we dronken zijn? Ja juist, hoe vettiger hoe prettiger.

Biki de janeiro, mijn favoriete stage van de avond. Een buiten stage creëert voor mij altijd het ultieme festival gevoel. Lekker djenzen in de avondzon die langzaam verdween en plaats maakte voor een zwoele avond. De lichtshow en het stiekeme schuren begon. Biki 90 nam de beste dj’s mee en liet zien hoe ze met de beste hitjes een geweldige stage vormde.

Toiletten, toiletten en nog eens toiletten. Bij deze wil ik ook nog even mijn complimenten geven aan de mannen van SMÈRRIG. De feedback was goed meegenomen en er waren meer toiletten aanwezig. Dit laat zien dat de mannen van SMÈRRIG naast al die vuile praat, ook serieus zijn.

Deze mooie avond voor altijd blijven herinneren? Dat kon. Natuurlijk was er weer plaats gemaakt voor een Photo Booth, waar je deze mooie avond kon vastleggen met je beste vriendinnen of waar de eerste foto met je nieuwe scharrel een feit werd.

SMÈRRIG, wat was je lekker.

Of zoals de mannen van Smèrrig zouden zeggen:

Kippenvel, heimwee en zo veel liefde. Wat waor dit skon lieve meense.

Al heimwee? 20 én 21 juli zijn ze terug met een Weekender.

2 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter