Report: Smèrrig Oan D’n Playa

Report: Smèrrig Oan D’n Playa

Dansen met je ogen dicht

Met een heerlijke Corona in de hand en de voetjes in het zand dansten we zondag 13 augustus aan d’n playa in Den Bosch. Een uitverkochte editie van Smèrrig, dat moest veel beloven. En niets was minder waar.

Er waren afspraken gemaakt met de weergoden, zwembadjes gevuld en krokodillen opgeblazen. Er werd gedanst, gesjanst en gezongen met de ogen dicht door maarliefst 800 bezoekers.

Waar buiten het zonnetje scheen en de temperatuur hoog was, liep ook binnen de temperatuur hoog op door alle dansende bezoekers. Het feestje werd gehouden in een babyroze valhalla. Ook wel het oude werkwarenhuis van Van Aken, welke babyroze gekleurd is vanaf haar deuren tot aan het plafond.

Aan de toplessbar haalde je Corona met 1 consumptie per tiet en bij tante Sjaan je burgers en friet. Hier kon je jezelf weer even opladen om vervolgens dat ene knappe meisje of die ene leuke jongen te veroveren met je beste dansmoves. Ook werden de beste outfits uit de kast gehaald. Het liefst zo weinig mogelijk. Waarbij de organisatie het goede voorbeeld gaf, zoals Bing in zijn dinosaurus broekje en Nick in zijn ultieme playa pakkie.

Smèrrig met een line-up waar je U tegen zegt, met de beste knopjesdroiers van ’t land:

♥ DJ Jean

♥ Puinhoop Kollektiv

♥ Daisy’s Dj Team

♥ NIXUS

♥ Dansado & De Feestneger

♥ CHIMP

♥ Bonxo

♥ Marshall

♥ Brocco

NIXUS, de enige echte huis-DJ van Smèrrig sloot af met een potje lekkere hitjes. Met als afsluiter een heerlijke meezinger: i’ve got to let you go, i’ve got to let you gooooo. Tenminste, dat dachten we. Maar natuurlijk lieten ze ons niet gaan, want Smèrrig zou Smèrrig niet zijn als ze om 1 uur pas de deuren zouden sluiten.

Ultiem genieten, en dan het liefst met je ogen dicht, helemaal in je element. Dát is wat ik zag afgelopen zondag. Voor mij is dat een van de belangrijkste dingen bij het organiseren van een festival, je bezoekers zien genieten van jouw feestje. Mijn complimenten hiervoor aan de organisatie, want naar mijn mening kan je dan zeggen dat je festival écht geslaagd is.

 

Smèrrig Oan D’n Playa, wat was je lekker.

 

Of zoals de mannen van Smèrrig zouden zeggen:

Dr werden lippen oangeroakt, mayo op dn dj booth gesmeerd, getongd, gestrede, gelikt, gedanst, flink gezope en alles weh god verbode gehad het.

 

Demi Hens, 16 augustus 2017

 

Heb je het er heet van gekregen en wil je bij het volgende Smèrrig feestje zijn? Volg dit Bossche feestje dan op Facebook:

https://www.facebook.com/smerrig/

15 augustus 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter