Report: SMÈRRIG Winterfestival 2017

Report: SMÈRRIG Winterfestival 2017

Terwijl iedereen al bezig is met plannen voor het nieuwe jaar, wil ik jullie graag nog even meenemen naar een hoogtepunt van 2017.

SMÈRRIG maakte, samen met 2K hete bezoekers, van 29 december de heetste winterdag ooit.

Vrijdag 29 december namen zij de tramkade over met een heus winterfestival. Een uitverkocht festival zonder deurverkoop, met maar liefst vier pistes inclusief après-ski. Een waardig winterwonderland.

De meezing piste. Ofterwijl, de karaokebar van Natte Joke. Hier kon je meeblèren met Joke en de beste SMÈRRIG hitjes. GE-WEL-DIG. Het opnaaien van je vrienden om dat ene foute tiroler nummer te zingen, een showtje weg te geven en alle schaamte laten smelten. Om je billen warm te houden moest je blijven shaken. Want het was cool. Erg cool. Letterlijk en figuurlijk. Maar hey, daar is het een winterfestival voor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit de karaokebar kon je glijdend naar de roze piste. Deze skihut had alles waar je naar zocht: disco vloer, vlaggetjes, flügels, roze muren en een enorme discobal. De verlichte discodansvloer was enorm in trek en de beste moves werden geshowd. Met de gedimde lichten en de vele rookmachines was dit dé plek om te slowen met je nieuwe lover.

En dan nog de dresscode. Er was goed geluisterd, weinig kleding maar wél met een dikke muts. Gekleed alsof ze klaar waren voor de après-ski.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Club kussen. Nee niet voor een winterslaap, maar voor elk halfuur een kussengevecht. Chaos. Dons. Knuffels. OVERAL. Deze zachte piste had een eigen dj booth met de lekkerste hitjes van De Lievelings Dj’s van je Zusje, Praia del Sol en BUREN VAN DE BRANDWEER.

Even een pitstop voor een frietje, worstenbroodje of hamburger was geen probleem. Even die benen laten rusten, jezelf opladen en door!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elza van Frozen sierde de natte piste. De grootste piste, de heuse MainStage van het SMÈRRIG winterfestival. De Kaaihallen maakte plaats voor onder andere Jody Bernal, NIXUS en Puinhoop Kollektiv. Op deze natte piste kon je een stop maken bij de merchandise tent, om jouw SMÈRRIGste trui te kopen of een stop maken bij de Photo Booth om je onvergetelijke moment vast te leggen. De mannen van SMÈRRIG hebben flink uitgepakt.

Oké behalve een tekort aan toiletten. Te weinig toiletpapier en lange rijen was iets waar zowel de bezoekers als de organisatie veel last van hadden. Het is een inschat fout geweest die ze zelf hebben toegegeven. Met welgemeende excuses in het ABN hebben ze aan hun bezoekers sorry gezegd en ervan geleerd. Het kan het probleem niet meer oplossen, maar dit is naar mijn mening wel de beste manier om met feedback om te gaan.

 

*applaus*

SMÈRRIG, het is gelukt. Het was de heetste winterdag ooit gemeten en dat is wel aan de foto’s te zien!

6 januari 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter