Report: SMÈRRIG Zomerweekend 2022

Report: SMÈRRIG Zomerweekend 2022

Het is was weer tijd voor een SMERRIG fiske! Op zaterdag 16 en zondag 17 juli hebben wij, van Festival Fans weer een heerlijk feestje mogen bezoeken van de organisatie SMERRIG. Dit keer vond het zomerfestival plaats. Twee dagen lang kon je de smerrige decors aanschouwen, op de vieste deuntjes dansen en natuurlijk ook genieten van de lekkerste drankjes terwijl je genoot van het mooie weer.

Zaterdag ervaring Eva

Met mijn voeten in het zand, zon op mijn gezicht en een Desperado’s biertje waande ik mij afgelopen weekend in het buitenland. Ik was niet aan de Spaanse kust te vinden, maar bij het Bossche Engelermeer. Een toplocatie voor een zonnige editie van het Smerrig-Weekend festival.

Volledig ingesmeerd met zonnebrand vertrokken we zaterdag middag met de fiets richting het Engelermeer. De temperaturen liepen vorig weekend flink op maar zaterdag was het met +25 graden een perfecte festivaldag. Gezien de warme temperaturen kregen we vanuit de organisatie al per mail een reminder om jezelf vooraf en tijdens het festival goed in te smeren en veel water te drinken. Omdat het een weekend-festival is wil je dag 2 natuurlijk niet als een kreeft op het terrein staan 😉 Thx voor de tip, Smèrrig!

Tourtje over het terrein
Tijdens het vorige festival op dezelfde locatie hebben we de fout gemaakt de hele dag bij een en hetzelfde stage, Donny’s Discopaleis, te blijven. Maar ach als je het naar je zin hebt waarom verplaatsen? Toch waren we vastberaden om deze keer eerst een rondje te doen over het terrein om zo te verkennen wat het festival allemaal te bieden heeft. En de keuze was reuze. Het terrein was fantastische opgezet en de welbekende aankleding van de Bossche kunstenaar Yung Petsi was ook deze editie weer on-point!

Na onze verkenningsronde over het festivalterrein zijn we voor de eerste drankjes neergestreken bij Disco Tropicana. Doordat de stage opgebouwd was als een soort arena liepen de temperaturen hoog op. Ik weet niet zeker of dit kwam door de combinatie volle zon en geen wind of door de lekkere disco-hitjes van o.a. Nothing But Funk en Yoshua.

Door het grote terrein en de verschillende stages had je geen idee van de grote bezoekersaantallen. Ook waren er geen rijen bij de toiletten, zeker een pluspunt! Alleen bij de mainstage was het druk. Zeker toen Ronnie Flex de avond afsloot werd het druk, vandaar dat wij besloten hadden om het festival af te sluiten bij de stage van Bontgenoten. Zeker een goede keuze. Genoeg plek voor onze dance-moves, een hele chille en relaxte sfeer en doordat het inmiddels al wat donker was geworden kwam de lichtshow goed tot zijn recht.

Had je van al het dansen honger gekregen dan had je keuze uit talloze eettentjes. De tijd ging zo snel dat wij vergeten zijn om te eten maar we hadden keuze genoeg. Pizza, friet, Aziatisch, wafels en ijsjes, ze hadden het allemaal!

Bovenop de heuvel hadden ze geen stage maar een ‘speeltuin’ en dan wel voor 18+. Hier moesten we natuurlijk wel even een kijkje nemen. We hebben een mini-cursus kleien gehad en je kunt vast wel raden wat het resultaat was 😉 Je kon hier in gesprek met een seksuoloog en terwijl je een uitkijk toren beklom luisteren naar een mini-podcast waarbij je letterlijk en figuurlijk naar grotere hoogte steeg.

Ik Ga Zwemmen in …
Niet in Bacardi-Lemon maar in Aperol Spritz. Na de nodige Desperados biertjes waren we wel toe aan wat anders en voornamelijk aan verkoeling. We hadden het vlot gehost door Aperol Sprits in het Engelermeer al bij binnenkomst gespot. We waren niet de enige dus het was er de hele dag lekker druk. Toen het een moment rustiger was zagen we onze kans en zijn we met een vlot naar de overkant gegaan. Zo’n vlot waarbij je, jezelf moet voorttrekken aan een touw. En je raadt het al wie moesten dit weer doen? Uiteraard de girls, kom op boys laat je gentlemen kant zien, want anders wordt het nooit fixen deze zomer 😉

Onder het genot van een heerlijke Aperol Spritz en zomerse deuntjes konden we met onze voeten in het water even afkoelen. Na wat drankjes besloten we om weer een dansje te wagen alleen doordat het vlot wat je moest gebruiken om terug naar het strandje te komen net weg was naar de overkant duurde het nog wel eventjes. Ongeduldig als we waren zijn we maar het water in gegaan en zwemmend/lopend naar de overkant gegaan. Een kleine inschatting want het water was net iets dieper dan gedacht maar met in de ene hand onze schoenen en in de andere hand een Aperol hebben we het strandje kunnen bereiken. Door de warme temperaturen waren we zo weer opgedroogd en volledig afgekoeld klaar voor de laatste uurtjes.

Zondag ervaring Lotte

Ik ben afgelopen maand al eens eerder op deze locatie geweest voor een festival, namelijk Paradijs van het Zuiden. Check het report hier ook eventjes van! Deze twee festivals vonden plaats op het Engelermeer. Een mooie, vrij grote gras- en zandvlakte aan het water. Van deze gras- en zandvlakte was zondag bijna niks meer te zien. Het terrein was prachtig versierd. Hier staat SMERRIG ook wel echt bekend om. Alle vieze details komen aanbod.

Sfeer
Daarnaast kon je met je voetjes in het zand zitten, heerlijk in het water. Biertjes halen was ook totaal geen probleem. Het was niet echt druk bij de meeste barretjes. Misschien scheelt het ook dat wij er op een zondag waren, of het was gewoon heel goed geregeld, ik weet het niet. Ohja een ander punt wat heel erg opviel is dat je dit keer niet met munten hoefde te betalen. Je kon gewoon met je telefoon of je pinpas afrekenen. Dit gold voor het drinken, maar ook voor het eten. Heel chill, maar af en toe was dit wel even confronterend. Zo heb ik maar liefst €6,40 betaald voor een frietje saté. Ja, dit deed even pijn, maar goed, ik was maar een keer op dit festival, dus hoppa, een lekker frietje in mijn mik douwen en weer door met dansen.

Muziek
De headliner van de zondag was denk ik toch echt wel Goldband. Je weet in ieder geval dat iedereen losgaat, wanneer ze dat ene nummer horen. Ik heb het natuurlijk over Witte Was. Verder kon je ook losgaan op Chivv, Poke, Freddy moreira, maar ook in het Hollandse hutje kon waren bekenden te zien. Denk hierbij aan Raymon Hermans en John West. Verder waren er ook lekkere househitjes te horen bij D’n Roze Parel en was het bij de Desperado’s stage ook lekker druk. Bij de laatste stage waren wij voornamelijk te vinden.

Randprogramming
Naast de stages waar je kon dansen, was er nog veel meer te doen. Zo kon je jezelf laten versieren met glitters, kon je meedoen aan een quiz die over allerlei “smerrige” onderwerpen ging (niet
smerrig, maar wel allerlei onderwerpen waar in sommige landen helaas nog een taboe over heerst). En dat was nog niet alles. Je kon ook nog eens jouw creativiteit en fantasie kwijt door jouw mooiste piemel of flamoes in elkaar te boetseren. Grappig dat iedereen deze kon aanschouwen, terwijl ze rustig aan het drogen waren. Aan de overkant van dit kraampje, vond je een ander knus hoekje, waar jij met iemand kon praten over seks, relaties en alles wat er mee te maken heeft. De voorlichting was deze editie echt goed. Naast dit alles, kon je ook nog eens gratis condooms krijgen, met een prachtig, typisch SMERRIG omhulsel. Dit is de eerste keer dat ik dit alles terug zie op een festival. Dikke shout out naar SMERRIG dus. Ohja, je kon ook nog op een grote piemel rijden, zo eentje waar je niet af mag vallen weet je wel .

Het was een heerlijke dag, met heerlijk weer en een perfect sfeertje. SMERRIG stelt mij eigenlijk nooit teleur, dat heeft deze editie ook weer gebleken! Tot op 22 oktober bij het Halloweenfestival!

26 juli 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter