Report: SMÈRRIG zomerweekender 2018

Report: SMÈRRIG zomerweekender 2018

PHOE. Wat was het afgelopen weekend een hete bedoeling op de Tramkade in Den Bosch. En dan hebben we het niet over het zonnige weer maar over de SMÈRRIG zomerweekender natuurlijk!

Met het warme weer en een Despo in de hand voelde je -ondanks dat je midden in de stad stond- het ultieme zomergevoel.

Heet, plakkerig, zweterig, hitsig maor vooral SMÈRRIG. Een heerlijk buitenfestival verdeeld over 5 stages.

Met DE SMÈRRIG stage zoals we gewend zijn: “mee dn vuilste 80s, 90s en 00s hiphop, hitjes R&B en guilty pleasures”. Bij de stage van Newskoolfest was vooral hiphop en R&B te horen en de Love me Tinder stage was vergelijkbaar met dancehall beats. Deze drie areas waren duidelijk het drukste, vanwege de aankleding maar vooral omdat deze buiten in het zonnetje te vinden waren. De house en techno liefhebber bevonden zich in iets wat hetere temperaturen doordat deze stages indoor waren, voor de echte diehards dus.

Een enorme, half naakt afgebeelde Zwanetta, Bill Cosby en Henry van Loon sierde het terrein. Credits aan Yung Petsi hiervoor, het creative brein achter het artwork. Samen met alle zomerse activiteiten en versieringen zorgde dit voor een prachtig decor.

Aan alles was gedacht; genoeg toiletten, waterpunten en meters barren. De teksten ‘nu al terug’ bar, HEY! Hier melde gij, Gele rakkers kende hier haole, sierde de barren. Alles om de hitte van de zon en het dansen te bestrijden.

Iedere festivalganger had erg zijn best gedaan om er zo SMÈRRIG mogelijk uit te zien, ofterwijl er waren zo weinig mogelijk kleren uit de kast getrokken.

Zoals een vriend van Festival Fans zei:
“Normaal zie je links en rechts wel wat pareltjes rondlopen op een festival, maar dit weekend voelde het alsof ik in het koraal zwom” – Nick.

Hoogtepunten van de vrijdag?
Zanger Kafke, T-Spoon, 2 Brothers on the 4th Floor, Nixus & MC Jordan en niet te vergeten De Lievelings Dj’s van je Zusje zorgen voor een hitte golf op de vrijdag avond.

Op de weg naar de MainStage was het opeens ontzettend druk, dit MOESTEN we natuurlijke even checken. En ja hoor, zelfs op de wandelpaden was het feest. Een blaaskapel met hete mannen steelde de show en scoorde het ene na het andere hitje bij het groepje fans.

Hoogtepunten van de zaterdag?
Na het schuren, twerken en glijden op alle nummer 1 hits van Bizzey en SBMG sloten de Vengaboys af op de Main. Gehuld in foute pakjes haalden ze oude hits nog een keer aan. We’re going to Ibiza! sloot perfect aan bij de zomerse, foute, sfeer op dit festival.

Wát een afsluiter.
Vaak wordt er even vergeten wat het organiseren van een festival allemaal met zich mee brengt. Tijdens de opbouw zal er vast wel eens iemand van de organisatie gedacht hebben, WAT in hemelsnaam zijn we aan het doen. Maar juist de drijfveer, waarom doen we dit?! is de reden dat de organisatoren kei hard blijven zwoegen om iets moois neer te zetten. En wat is er nou mooier dan wanneer er twee dagen lang 7500 bezoekers genieten van jouw feestje? Daar mag je best wel een beetje trots op zijn.

De mannen van SMÈRRIG sloten daarom samen, als hechte vriendengroep de MainStage van de zomerweekend feestend af! En wat was dat mooi om te zien zeg.

Het volgende feestje staat alweer gepland! In oktober is er een heus SMÈRRIG Halloween Festival. Dit keer niet op de geliefde Tramkade, maar in de Brabanthallen in Den Bosch.

Benieuwd hoe ze deze locatie ook weten om te toveren tot één grote smerige bende? Houdt de Facebook pagina in de gaten.

Reporters: Bram Vermeulen en Demi Hens

25 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter