Report: SMÈRRIG Zomerweekender (Zaterdag)

Report: SMÈRRIG Zomerweekender (Zaterdag)

Afgelopen zaterdag was het tijd voor SMÈRRIG Zomerweekender. Op zaterdag werden we verwacht aan de Tramkade. Het was een van de weinige weekenden die ik vrij zou hebben deze zomer dus gingen we op zoek naar een festival waar we graag heen wilden. Uiteindelijk is daar dus de SMÈRRIG Zomerweekender uitgekomen, omdat we eigenlijk nog nooit naar zo’n soort feest zijn geweest. En voor alles is een eerste keer dus zo geschiede.

Rond een uurtje of 2 besloten wij de trein richting Den Bosch te pakken. Voor vertrek was het nog regenachtig en het zou deze dag niet veel goeds brengen. Maar gelukkig werd het wel gewoon 26 graden dus zon druppeltje op je porem was eigenlijk best verfrissend. Met vier man sterk pakten we in de trein de eerste pret cilinders en eenmaal in Den Bosch aangekomen begon de zon te schijnen.

Na jaren waren ze terug…
In dit artikel kon je lezen wat mijn redenen waren om naar de SMÈRRIG Zomerweekender te gaan. Allereerst was daar Ch!pz die van 2003 tot en met 2010 op veel mp3 spelers stonden en op menig schoolfeest door de DJ werd gedraaid. Het was leuk om al die nummers weer eens te horen, maar dan op een festival. Waar je vroeger keihard ging op de cola en zure matjes tijdens deze nummers, ga je nu lekker los met een paar pilzen in je nek. Heel anders maar net zo leuk.

De locatie
Wat me verder nog op viel is dat de Tramkade een hele toffe locatie is voor een festival. In de kaaihallen waren de munten en de kluisjes te vinden. Buiten had je de Mainstage daar naast en aan de andere kant recht er tegen over was de Tiki Stage waar op zaterdag Hatseflats een stage hoste.

Aan de andere kant van de kaaihallen kon je het randprogramma vinden. Kon jij het langste aan een stalen buis blijven hangen, dan kon je een geld prijs winnen. De hoek daarachter was gereserveerd voor Studio Achterwerk.

Conclusie
SMÈRRIG Zomerweekender heeft mij zeker verrast. De muziek was leuk en origineel met veel verrassingen die je niet op ieder festival kunt zien. Waar ik ook door verrast was, was de man/vrouw verhouding. Het was bijna een beetje ongemakkelijk omdat je op een gegeven moment gewoon niet meer wist waar je moest kijken. De reis zowel heen als terug verliep soepel en ook andere faciliteiten op het terrein waren goed verzorgd. Ik had daardoor ook wel een behoorlijke kater op de zondag maar die gaat mij er niet van weerhouden om volgend jaar weer een kijkje te gaan nemen.

1 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter