Report: Sneeuwbal Winterfestival 2018

Sneeuwbal Festival is één van de enige echte winterfestivals die Nederland rijk is. XSENSE is de organisator van dit heerlijke gekke festival in de koudste maand van het jaar. Het concept van Sneeuwbal Festival is overwinteren met een ongeëvenaarde festivalvibe en een flinke dosis humor. Dit festival wordt in het hartje van ons land georganiseerd. Op zaterdag 27 januari wordt Park Transwijk in Utrecht voor de zesde keer op rij omgetoverd tot een gezellig en warm winterfestival vol met muziek, lekker eten en gekkigheid. Het winterse festival heeft maar liefst vijf (overdekte) area’s waar onder andere Techno, Techhouse, Deephouse en House wordt gedraaid. Het festival is dit jaar volledig uitverkocht.

Het festivalterrein is van 14.00 tot 23.00 uur geopend. De organisatie raad ons aan om meerdere laagjes aan te trekken, zodat je voor elke tempratuur (zowel binnen als buiten de tenten) een juiste outfit aan hebt. Op het festivalterrein zijn voldoende kluisjes aanwezig voor eventuele tassen en jassen. Sneeuwbal Festival is zowel met fiets als openbaar vervoer goed te bereiken door de centrale locatie. Daarnaast ben je na het festival zo in Utrecht stad en zijn er genoeg mogelijkheden om te afteren op een goed feestje.

Als je het festival betreed zijn er direct meerdere kassa’s waar je munten kunt kopen, voor 10 euro krijg je 3,5 munt. Als je om je heen kijkt lijkt het net of je over een kerstmarkt loopt. Overal zijn typische houten kerstmarkt kraampjes te vinden waar je drankjes, hapjes en gekkigheid kunt kopen. Zo kun je onder andere een lekker brätwurst of een warme Glühwein halen. Het kan niet gek genoeg, je kan op het festival zelf foute skipakken kopen. Daarnaast is er een grote ‘sneeuw’berg te vinden waar je vanaf kunt glijden met een band. Als ik hier voorbij loop hoor ik ‘waaaaa het was zó leuk’.

Fouteskipakken.nl is aanwezig om (gratis) foto’s te maken van bezoekers met een geleende skipak en snowboard. Het lijkt alsof ik met mijn vriendinnen op wintersportvakantie ben en hebben van deze leuke dag/avond een mooie en gekke foto als herinnering.

In de middag is het perfect festival weer voor wat we in deze tijd van het jaar van het weer mogen en kunnen verwachten. Het is droog en de zon schijnt, meer kunnen we toch niet wensen? Aan het begin van de avond begint het toch al af te koelen en blijft het helaas niet helemaal droog. Het miezert de hele avond lang, maar niet getreurd. Sneeuwbal Festival heeft genoeg plaatsen om te schuilen en weer op te warmen. Naast de tenten met de verschillende stages, kun je opwarmen rond gezellige en knusse vuurkorven of een duik nemen in meerdere hottubs.

Als ik om mij heen kijk lijken bezoekers geen last te hebben van de regen en de kou. Sneeuwbal Festival staat bekend om de gezellige sfeer en dit was ook tijdens deze zesde editie weer duidelijk te voelen. Iedereen is vrolijk, huppelt van stage naar stage, lacht, maakt een praatje met elkaar en gaat los op de heerlijke beats van de DJ’s. Het festival heeft een brede doelgroep en trekt veel verschillende bezoekers. Jong en oud, singles, stelletjes en vriendengroepen. Ik zie bezoekers met foute skipakken, foute kerstruien en vrolijke mutsen.

Volgens een man van 35 uit Eindhoven die Sneeuwbal Festival jaarlijks met een vriendengroep bezoekt is Sneeuwbal Festival een ervaring op zich en is het een festival dat je zelf moet ervaren om de sfeer te kunnen voelen. “Aan het begin van het festival zag je bezoekers met mate genieten, maar naar mate de avond vorderde werd het 100% ervarend”.

Alle grote tenten zijn gezellig en druk en er wordt over het algemeen Techno en Deephouse gedraaid. Bezoekers genieten van de muziek en zijn vrolijk aan het dansen. Op het terrein zijn twee kleinere stages te vinden waar feestmuziek en après-ski gedraaid worden. Deze stages zijn overvol en er lijkt overduidelijk een grote voorkeur voor deze muziek te zijn. Jammer dat je in deze tenten op elkaar gedrukt staat dat dansen en los gaan erg lastig maakt. Sick Individuals sluit af bij de ‘Woeste Helling’ en voor de House liefhebbers onder ons is dit de perfecte afsluiting van dit prachtige Winter Festival.

Timetable

Ruige Piste
14:00 SAMA – OFC.
15:30 Alan Fitzpatrick
17:00 Reinier Zonneveld
18:30 Egbert LIVE
20:00 Rod Malmok
21:30 The Advent
23:00 END
Behaaglijke Hut
14:00 Noah Petersen Music
15:30 Relativ
17:00 Olivier Weiter
18:30 Luuk van Dijk B2B Prunk
20:00 Wouter S.
21:30 Jay Lumen
23:00 END
Woeste Helling
14:00 Thom Bold
16:00 Joe Stone
17:30 Mike Mago
19:00 DJ Licious
20:00 La Fuente
21:30 Sick Individuals
23:00 END

Plus- en minpunten op een rij

Pluspunten
Centrale locatie die goed bereikbaar is
Knusse, feestelijke, gekke en vrolijke sfeer
Brede doelgroep, iedereen is welkom
Leuke gekke details, ‘sneeuw’berg, hottubs
Minpunten
Feest en après-ski in té kleine tenten
Enige muntenkassa bij ingang
Ingang slecht te vinden, niet goed aangegeven

28 januari 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter