Report: Soenda Festival 2014

Net als de jaren ervoor werd Soenda weer gehouden op het vertrouwde terrein; Ruigenhoek in Utrecht. 17 mei beloofde weer een mooie dag te worden en de kriebels in mijn buik waren terecht. Het was schitterend weer en met zo’n heerlijke line-up mochten we natuurlijk niet klagen!

Om 12 uur kwamen we aan op het festivalterrein en deden zo als gewoonlijke eerst het standaard rondje, kluisjes, muntjes, wc. Na dit gingen we op verkenningstocht en zijn we begonnen bij Rachelle Grooten, hier hebben we lekker gedanst en zijn daarna in het gras neergeploft met een biertje. Na een tijdje in de zon te hebben gezeten voelde ik me huid aardig gloeien, balen, zonnebrand vergeten. Maar gelukkig liepen er op het festival mensen rond die je wilde insmeren en bij wie je gratis zonnebrand kon halen, goed geregeld dacht ik zo! Wel een beetje jammer dat ze niet alleen daar voor stonden maar ze je ook gelijk wilde inschrijven voor het goede doel.. Daar zit ik niet zo op te wachten als ik op een festival rond loop.

Na lekker in het gras te hebben gezeten bij Arjuna Schiks zijn we door gegaan naar De Sluwe Vos. Ongelofelijk met wat voor energie hij draait en hoe hij dat overdraagt aan de dansende mensen die helemaal uit hun dak gaan van zijn platen! Daarna was het tijd voor Matador, een van mijn favorieten! Matador draaide weer is heerlijk en kreeg van voor tot achterin de voetjes van de vloer! Wat een heerlijke vibe hing er! Na al dat gedans werd het tijd om even een rondje te maken en wat te gaan eten, er was een draaimolen en hier hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt, ook kon je er leuke foto’s laten maken in een photobooth.

Daarna werd het tijd voor Kink! Een act waar ik naar uit keek! Jammer genoeg stelde hij me iets teleur, het geluid stond voor mijn gevoel niet helemaal lekker afgesteld en kreeg de mensen niet mee zoals ik van hem gewend ben. Na vooral veel deephouse waren we toe aan Techno, en we sloten dus af bij Sergeon, wat een knaller! En letterlijk want hij sloot Soenda af met vuurwerk. Het was een mooie start van het festival seizoen!

Soenda festival bekroon ik met een 8.

Pluspunten Minpunten
Munten dit keer met personeel ipv automatisch Het geluid bij Roti
Genoeg zitplaatsen Donateurwervers
WC’s goed geregeld, er was bijv. altijd wc papier. Doorloop na het festival
Veel variatie in eten
Vuurwerk

Hoe heb jij Soenda 2014 ervaren? Laat het weten in de comments!

20 mei 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter