Report: Soenda Festival 2019

Report: Soenda Festival 2019

De start van het festivalseizoen, eind april, stond al een tijdje in de agenda. Kort daarna stond echter ook zaterdag 18 mei rood omcirkeld. Op deze dag vond namelijk Soenda Festival weer plaats. Voor de house & techno liefhebber een super festival, centraal gelegen in Utrecht. Met dit jaar een line-up waar je u tegen zegt. Zes stages met op elke area wel een aantal grote headliners. Lees hier hoe wij Soenda 2019 hebben beleefd.

De hele week waren we de weersvoorspellingen al aan het checken. Want ook al kan de organisatie hier niks aan doen, het blijft mijn inziens een grote factor voor de sfeer op een festival. De voorspellingen waren niet super, maar toen we zaterdagochtend wakker werden lazen we op de FB pagina van Soenda: 21 degrees and lots of sun! Dit geloofden we niet direct, maar ze hadden volledig gelijk. Het was genieten, de hele dag scheen de zon.

Voor een festival maak je altijd even je eigen timetable. Ook al komt hier vaak niks van terecht, sommige artiesten wil je gewoon zien. Soenda maakte dat ons dit jaar wel erg lastig (in een positieve zin). Er waren namelijk zo veel vette namen geregeld dat je eigenlijk op meerdere stages tegelijk wilde staan. Wat te denken van Tom Trago, Fritz Kalkbrenner, I Hate Models en Speedy J die op vier verschillende stages allemaal op dezelfde tijd draaiden.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

soenda-soembawa

Foto: Soenda Festival door Tim Buiting

Nadat we via de pendelbus vanaf station Utrecht Overvecht aankwamen op het festivalterrein kozen wij om de dag rustig te openen. Dit kon heerlijk bij de Lombok stage, gehost door Pablo Discobar. Met een Desperados in de hand, wat even duur was als een normaal biertje!, was het in het zonnetje lekker vertoeven. Om de dag goed op te bouwen vervolgden we onze weg naar de Mainstage (Java), waar vooral techhouse werd gedraaid. Anthony Parasole zorgde er hier met enkele klappers voor dat de sfeer er gelijk goed in zat. Waar de Main vorig jaar nog omgeven werd met vele zeecontainers leek het nu iets minder aangekleed. Dit veranderde ’s avonds echter toen de Java helemaal tot leven kwam in het donker door de mooie lichtshow.

Een bezoekje aan Komodo, de grote techno tent, kon natuurlijk ook niet ontbreken. Hier zorgden onder andere I Hate Models en Paula Temple voor hele dikke rammers. Dit gecombineerd met de lichten zorgde ervoor dat iedereen hier helemaal uit zijn plaat ging. Ook positief; ondanks dat het festival uitverkocht was, was het bij geen enkele stage te druk. Dit is op andere festivals wel eens anders, vooral als er een grote naam draait.

We sloten Soenda af bij de Java stage, die er zoals gezegd vooral ’s avonds erg fraai uitzag. Doordat de area in een soort kuil ligt krijg je een Arena idee wat de sfeer zeker ten goede komt. Rebekah stond hier als laatste geprogrammeerd en draaide lekker hard. Een letterlijk knallende afsluiting met veel vuurwerk, wat zorgde voor fraaie plaatjes.

Kan je nu niet wachten tot het volgende feestje van Soenda? De organisatie heeft de datum van het festival volgend jaar al bekend gemaakt. Je kunt zaterdag 23 mei 2020 al in je agenda zetten. Maar daarvoor zal Soenda zeker nog enkele binnen feestjes geven. Soenda Indoor wordt namelijk vaak in november en februari georganiseerd. Tot dan!

soenda-vuurwerk

Foto: Soenda Festival door Tim Buiting

Header Foto: Soenda Festival door Tim Buiting

21 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter