Report: Soenda Indoor 2019

Report: Soenda Indoor 2019

Het was bijna jammer dat Soenda Indoor binnen was dit jaar, zo mooi was het weer, zeker voor de tijd van het jaar! Maar organisatie Elevation Events heeft met deze editie van Soenda weer een prachtig festival neergezet. Op 23 februari ruilde de Fabrique in Utrecht even de lasergamers en de karters in voor feestende festivalgangers uit alle windstreken van het land. De Fabrique werd omgetoverd tot een heerlijke festivallocatie op een heerlijke festivaldag!

De line-up van Soenda gaf de bezoeker vijf verschillende stages om bij los te gaan, Java, Komodo, Roti, Timor en Lombok. Toen we eenmaal de poorten van de Fabrique binnenliepen en op onderzoek uitgingen, vonden we, tot onze verrassing, ook nog een secret stage in de chillruimte! De Fabrique is en blijft een fantastische evenementenlocatie. Het is een groot doolhof, zeker met de toevoeging van eenrichtingswegen voor de doorstroom. Als je als bezoeker eenmaal wat rondjes lopen erop had zitten, werd het naar verloop van tijd wel duidelijk hoe je, je van A naar B kon bewegen, waardoor de doorstroom beter liep dan van te voren gedacht; complimenten naar de organisatie! Wat ons opviel was dat er erg veel chillruimtes aanwezig waren met een divers aanbod aan ‘festivaleten’. Vooral de ‘hutjes’ waarin je met een groepje kon zitten in je eigen houten hutje waren een hit, aangezien het ons de hele dag niet gelukt is om er eentje te bemachtigen. Daarnaast was er bij de secret stage een soort bamboebos gecreëerd met allemaal banken, stoelen en andere zit plekken, waar de lampen minimaal waren en de chillruimte vooral erg donker was. Dit was een hele gave plek om even te zitten, naar de muziek te luisteren en even een gesprek te voeren. De rookruimtes waren genoeg aanwezig, waardoor mensen even buiten konden afkoelen en een sigaret konden roken. Al met al zeker tevreden over de locatie, doorstroom en aankleding van de Fabrique!

soenda-indoor-verslag

De stages waren erg techno-eigen, vooral aangekleed met eenkleurige lampen en stroboscopen, wat vooral bij de dichte loodsen een duister, aangenaam sfeertje creëerde. Telkens vergat je eigenlijk dat het midden op de dag was, in plaats van diep in de nacht ergens in een vette underground tent. De leuke afwisseling was de Timor stage, die met een glazen dak overdag gewoon verlicht was. Hierdoor kon je toch genieten van de aangenaam schijnende zon.

Vaak zien we op Soenda toch altijd een beetje hetzelfde (vaak jonge) publiek, gemixt met studenten en de occasional 30 plusser. Daily Paper heeft volgens mij een recordomzet gedraaid voorafgaand aan het festival, aangezien nagenoeg elke persoon wel een shirt danwel broek van het Amsterdamse merk aan had.

Doorgebeukt werd er vooral op de Java stage; met Talismann (LIVE) gevolgd door DVS1 en met ultieme afsluiter Attention Deficit Disorder, bestaande uit AnD & Dasha Rush. Vooral het laatste half uur van laatstgenoemde act was goed doorbeuken geblazen, er werden flink wat sloopkogels doorheen gegooid! Dat de Soendaliefhebber geen genoeg kan krijgen van dit technogeweld was wel te merken aan het feit dat de Java aan het einde werd dichtgegooid en het zo vol stond dat er geen bezoeker meer bij kon! Op Komodo begon de dag lekker met Phase Fatale en Remco Beekwilder en werd de dag goed afgesloten met Stranger gevolgd door Perc. Utrecht’s own Pablo Discobar Soundsystem creëerde al vroeg op de dag fijne deuntjes in de Roti. De Roti werd afgesloten door een ‘altijd-goede’ Tom Trago. Some Chemistry ontdooide vroeg op de dag de sfeer in de Timor, die werd afgesloten door een 2,5 uur durende set van Tsepo en gevolgd door Nuno dos Santos.
De echte diehard kon zijn geluk niet op; door dansen kon namelijk op de door BASIS georganiseerde after met Domenico Crisci, Remco Beekwilder en Cynthia Spiering.

Al met al een zeer geslaagde editie van Soenda Indoor 2019. Op deze mooie, bijna lente-achtige dag is het toch gelukt om iedereen zoveel mogelijk binnen aan het dansen te houden en werd er op alle stages flink genoten van de muziek en de sfeer. Als we vooruitblikken naar 2020 dan is het stiekem misschien hopen op één overdekte buitenstage als het weer opnieuw zo heerlijk is. Maar vooral is het hopen op wederom een spannende line-up, fijne sfeer en dezelfde mooie aankleding. Tot op Soenda Festival!

Reporter: Rachelle Hamelink
Header foto: Niels de Vries

soenda-indoor-2019-verslag

7 maart 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter