Report: Soenda Indoor 2023

Report: Soenda Indoor 2023

De Fabrique in Utrecht was het decor voor een nieuwe editie van Soenda Indoor. Met een dikgevulde line-up van de hardste techno-dj’s keek ik al even uit naar dit feestje. Bijna een uurtje rijden richting Utrecht en we konden losgaan. Mijn allereerste keer in De Fabrique maar had al vernomen dat het een unieke locatie is. Een beetje afgelegen op een industrieterrein zorgde ervoor dat het wel prima te bereiken was. Ook voor het OV zou dit geen probleem zijn.

Soenda Indoor Festival door fotograaf Jordy Brada

Ons plan was eigenlijk simpel: Een kijkje nemen bij de verschillende stages en ons uiteindelijk onderdompelen met harde techno bij de Java-stage. Hier kwamen o.a. Klangkuenstler, Paula Temple en Clara Cuve draaien en ervoor zorgen dat we een onvergetelijke avond tegemoet gingen. Ook de andere stages hadden flinke namen op het lijstje gezet. Denk hierbij aan Dion, Alignment en Charlie Sparks. Zeker niet de minste als je het mij vraagt.

Aangekomen op het festivalterrein viel ons meteen de industriële setting op. Toen we naar binnenliepen zagen we meteen verschillende chill ruimtes om tot rust te komen, vele eettentjes en open ruimtes om de socializen met de andere bezoekers. Al met al kan worden gesteld dat de unieke zalen waar de muziek werd gedraaid, bijdroegen aan de algehele sfeer van het festival. De industriële uitstraling zorgde voor een extra rauwe, intense ervaring die perfect paste bij de harde techno die werd gedraaid in de ene zaal, tot de funky muziek die werd gedraaid in de andere zaal. Het was een echte toevoeging aan de totale beleving van het festival en droeg bij aan de positieve reacties van de festivalgangers. Na een kijkje te hebben genomen bij de Timorstage en de Lombokstage was het tijd om ons te verplaatsen naar de Javastage. Een wat grotere zaal dan de anderen, met een bar aan de zijkant. Er was genoeg ruimte om te dansen en je naar voren te bewegen door de menigte heen.

Soenda Indoor Festival door fotograaf Jordy Brada

Allereerst een biertje halen bij de bar. €3,60 voor een biertje is tegenwoordig een normale prijs en liet me niet tegenhouden er eentje te kopen. Wel ontzettend fijn dat we gewoon konden betalen met pin. Geen munten vind ik top. Terug naar onze plekken en losgaan in de muziek.

Tijd voor Clara Cuve. Zij wist waar ze mee bezig was en zorgde ervoor dat niemand stilstond. Een echte bazin als je het mij vraagt. De effecten en lichten die werden gebruikt tijdens verschillende drops zorgde ervoor dat we de muziek veel intenser beleefden. Puik werk Soenda!

Inmiddels is het 19:00 uur en maakt Klangkuenstler zijn opwachting. Voor mij het hoogtepunt van de dag. Man man man, wat kan deze man draaien zeg. Klangkuenstler stond natuurlijk al bekend om zijn harde Duitse sets en hij stelde weer niet teleur. Iedereen ging los en genoot van de harde diepe beukers die hij gooide. Het absolute hoogtepunt van de avond.

Twee uur later was het tijd voor Paula Temple. Een grootheid in de technowereld. Ik heb Paula Temple al vaker af zien sluiten en wist waar ik aan toe was. ‘Hou je vast’ zei ik tegen een vriend met wie ik daar was. Nog even 2 uur lang losgaan op de hardste techno van deze koningin. Ze staat natuurlijk bekend om haar unieke stijl van techno, die gekenmerkt wordt door diepe bassen en snelle, opzwepende ritmes. Het zorgde ervoor dat het publiek nog een laatste keer alles gaf wat ze hadden.

Om iets voor 23:00 uur gingen we terug richting de kluisjes. Het was er ontzettend druk maar toch waren we binnen tien minuten van het terrein af. Al met al alleen maar positieve ervaringen. Er was voor iedere technoliefhebber iets anders en was het makkelijk om een kijkje te nemen in de andere zalen. Een geslaagd festival waar ik zeker nogmaals een dansje ga wagen.

Geschreven door Lars Besselink

1 maart 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter