Report: Solar festival 2017

Report: Solar festival 2017

Solar Festival 2017, wat een geweldig, grandioos feest. Ik heb er daarom ook minstens drie dagen van moeten bijkomen. Nu ik weer terug in vorm ben, heb ik tijd gehad om voor jullie een mooi report te schrijven. Ook heb ik dit festival voor het eerst in mijn hele leven iets nieuws gedaan, ik heb namelijk geprobeerd te ‘vloggen’. Noem het maar ‘een poging tot’. Het is meer een kort impressiefilmpje geworden maar daar straks meer over.

Het festival vindt ieder jaar plaats in het Limburgse stadje Roermond. Ja, zeker in mijn trotse roots, Limburg! Het was daarom dan ook weer de vijfde keer dat ik dit geweldige festival mocht meemaken. Zoals ieder jaar weer was alles op en top geregeld. Bij de ingang van het festival begon het magische avontuur al: Alles was zodanig versierd dat het voelde alsof je een of ander sprookjesbos binnen trad. Nadat we onze tenten hadden opgezet, wat in werkelijkheid minstens twee uur duurde, omdat het iedere keer omwaaide aangezien het windkracht 6 was, kon voor ons het feestje beginnen. In de middagen zijn er al genoeg activiteiten op het campingterrein en in de avond gaan de feestjes door tot in de late uurtjes.

Op de vrijdagavond is er op het campingterrein een groot feest (in de grote blauwe tent) wat alleen voor de campinggasten bestemd is. Als ik eerlijk ben, vind ik persoonlijk ieder jaar weer opnieuw de vrijdag het allerleukst. Misschien omdat je dan nog topfit bent, of omdat het feestje dan écht na een jaar lang wachten weer begint? Ik weet het niet en wat maakt het ook uit want ook dit jaar was het weer helemaal geweldig. Waar ik echt helemaal weg van ben is ‘Rave van Fortuin’. Hierbij draaien ze een uur lang aan een rad dat aan geeft welke muziekstijl er gedraaid moet worden. Dit wordt dus iedere 10 minuten omgewisseld van Disco, Dancehall en Seks muziek. Ik kan alleen maar blijven zeggen: geweldig!

Iedere 10 minuten een andere muziekstijl, van Disco, Dancehall en Seks muziek, geweldig!

Dit was pas het begin. Op de zaterdagochtend wordt iedereen zoals gewoonlijk wakker met een ontzettende kater. En helaas zat dit jaar het weer niet mee. De hele zaterdagochtend bleef het regenen, daarom zag je op de camping ook dat iedereen veilig in zijn tentje bleef schuilen. Nadat je een beetje je roes hebt uitgeslapen kun je voor 1 muntje fijn warm douchen. Het sanitair op de camping van Solar was allemaal heel netjes geregeld. Over de wc’s valt ook niet te klagen, er was altijd wc-papier aanwezig, wat ik best wel een unicum vind op een festival. Wanneer je weer fris en fruitig bent gedoucht en je partyoutfit hebt aangetrokken, kan het feestje beginnen. Zaterdagmiddag, op naar het festivalterrein!

Persoonlijk ga ik ieder jaar puur voor de sfeer naar Solar want deze is altijd heerlijk relax. Iedereen is chill met elkaar en je bent het hele weekend lang alleen maar aan het lachen. Buiten de relaxe vibe zijn er natuurlijk genoeg bekende en goede namen die een heerlijk showtje geven op het festival. Dit jaar kwamen o.a. Chef Special, Bizzey & Yung Felix, Kraantje Pappie, La Fuente en SBMG een optreden verzorgen. Ook was er ruimte voor nieuwe namen om hun performers te showen op Solar. Een van deze opkomende artiesten zijn o.a. Keljet, een Nederlands duo dat dance en elektronische muziek produceert.

Wanneer je op de paden op de camping liep kwam je gewoon iemand op een bakfiets tegen met een muziekbox op zijn snelbinders!

Wanneer je na 23:00 nog niet uitgefeest bent, gaat het feestje voor de campinggasten gewoon op de camping lekker door. Ook deze avond was er in de grote blauwe tent weer een topfeest. En ook bij het water en tussen de slaaptentjes door waren ook genoeg andere feesten bezig. Wanneer je op de paden op de camping liep kwam je gewoon iemand op een bakfiets tegen, die zijn muziekboxen op de snelbinders had geplaatst en lekker muziek pompte met een aantal andere feestgangers in glitterleggings naast hem. Dat is toch de ultieme festival-camping-vibe. Ook op de zaterdag gingen de feestjes gewoon door tot in de vroege uurtjes. Daarom is het op de zondag nóg iets lastiger om te ontwaken dan op de dag van tevoren. Maar we zijn jong, en we zijn op Solar dus, door!

Voor mij persoonlijk ging het op de zondagmiddag allemaal iets langzamer om op gang te komen. Gelukkig heb je op de camping genoeg relaxen activiteiten of gewon chill-plekjes waar je rustig kan uit-kateren. Wanneer je na wat blikjes Red bull weer volle energie hebt, kon ook ik er weer tegenaan!

Wat hebben wij toch drie geweldige dagen gehad. En gesloopt dat ik was toen ik thuis aankwam. Maar dat heb ik er graag voor over. 100% zeker dat ik er volgend jaar weer bij ben! O ja, zoals ik in het begin vertelde, heb ik op Solar een poging gedaan om te ‘vloggen’. Als ‘jongeren’ kan ik begrijpen dat visueel content ook heel erg interessant is, naast het lezen van onze geweldige reports natuurlijk. Het filmpje is maar een uitprobeersel, ik heb gefilmd met mijn gewone IPhone en daarom is het niet op en topkwaliteit. Maar het gaat tenslotte om het idee, laat ons daarom graag weten wat jullie ervan vinden! Misschien dat ik in vervolg iedere keer op een festival ga filmen, met dan in vervolg natuurlijk een betere kwaliteit camera.

17 augustus 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter