Of zoek een festival met filters
x
Genre:
x
Stad:
x
Leeftijd:
x
Prijs:

Report: Solar Weekend 2019 (camping)

Report: Solar Weekend 2019 (camping)

Al weken, zo niet maanden, keken we er naar uit: Solar Weekend Festival! Bij elke aankondiging vanuit de organisatie kregen we er meer zin in. De weekendtickets van deze vijftiende editie waren al snel uitverkocht en vervolgens werden alle stages en activiteiten bekend gemaakt. Toen was de dag daar, donderdag 1 augustus. Alle tenten, matjes, slaapzakken en boodschappen werden ingepakt. Onderweg naar Solar 2019!

Eerste biertje
Het festivalterrein ligt om de Noorderplas bij Roermond (Limburg). Voor de meeste festivalgangers dus wel een stukje rijden. De bezoekers op Solar komen namelijk vanuit alle windstreken, al hoorden we vooral veel Brabants. Na de wagen geparkeerd te hebben (tip: koop je parkeerticket online volgende keer) was het een klein stukje lopen naar het terrein. Nog een tip mocht je Solar in 2020 bezoeken: neem een (opvouwbare) bolderkar of steekwagen mee om al je spullen makkelijk te vervoeren. Een mooi plekje zoeken, tent opzetten en het eerste biertje was verdiend!

Mega camping – complete supermarkt
Solar staat bekend om de gezellige camping. Met de 13.000 gasten is dit eigenlijk al een festivalterrein op zich. Er staan namelijk drie stages (Feesttent, Mozem en 3FM) waar het vanaf donderdagavond al feest is. We trappen af met de silent disco in de feesttent. Tot in de late uurtjes wordt los gegaan op de drie kanalen, het festival is nu echt begonnen!

solar-camping-waterpistolen

Foto: Max Kneefel

Een van de mooiste dingen op een festivalcamping (persoonlijk) is brak wakker worden met je vrienden, sterke verhalen vertellen van de avond ervoor en ochtends het eerste biertje weer opentrekken. De vrijdag is begonnen en er wordt uitgekeken naar een mooi feestje (inclusief waterpistolen gevecht) bij de Mozem stage. De camping gasten op vrijdag druppelen nu letterlijk ook binnen, het regent een klein beetje. Schuilen onder de partytent dus, die je dit jaar niet zelf mocht meenemen maar voor €36 te koop was bij de campingshop. Hier was vooraf veel over te doen, het zou duurzamer zijn. Tip aan de organisatie: laat iedereen lekker zijn eigen tent meenemen (en opruimen!) of werk bijvoorbeeld met een statiegeldsysteem. Nu we toch tips aan het uitdelen zijn; wat geurblokken in de toiletten bij de wc’s op de camping zouden geen overbodige luxe zijn 😉

De overige voorzieningen waren wél erg goed geregeld op de camping. Er stond letterlijk een supermarkt op het terrein, met alles wat je nodig had om een brakke ochtend te overleven en de volgende festivaldag goed door te komen. Het had hierdoor iets weg van een echte glamping. Ook chill: koude sixpacks Jupiler te koop voor 3,5 muntje (muntje kostte dit jaar €3). Verder was er alles wat je nodig had beschikbaar; verschillende broodjes, fruit, zelfs tapas. De borrel kon dus alweer gestart worden.

Festivalterrein open!
Na twee dagen camping gaat op zaterdag het festivalterrein open. Na een aantal potjes beerpong betreden we het terrein. Via de stages van Biki90, Driehoek en de Techno Tent loop je naar de Main. Een groot podium met een waterval (!) aan de zijkant. Hier traden o.a. De Jeugd van Tegenwoordig (zaterdag) en Kraantje Pappie (zondag) op. Loop je iets verder dan kom je bij de Container Compound, met vooral urban. Via het Grieks aangeklede House of House loop je zo het terrein weer rond.

solar-jvt

Foto: Max Kneefel

Tussen deze laatste drie grotere stages bevinden zich vele kleinere areas. Dit stukje festivalterrein, het Middendorp genaamd, vonden wij echter wel het gezelligste. Zo klonken er lekkere beats bij Funky Town, werd er après-ski muziek gedraaid bij de Schlager hut en kon je zelf plaatjes aanvragen bij Singlefeestje. De knusheid van deze areas gecombineerd met het gezellige festivalpubliek zorgde voor een ongekende sfeer. We waren dan ook blij dat er morgen nóg een festivaldag aanbrak. Zaterdag werd afgesloten met een mooie vuurwerkshow, dit hadden we bij Solar nog niet eerder gezien.

Gevarieerde muziek
Solar is ook een ideaal festival als je vriendengroep niet allemaal van dezelfde muziek houdt. Zo stonden er zondag bijvoorbeeld Broederliefde, Tony Junior, FeestDJRuud en vele andere gevarieerde artiesten op het programma. De technoliefhebber kon helemaal smullen op de laatste dag van Solar. Achtereenvolgens ROD, Kobosil, Len Faki en Ben Klock waren geprogrammeerd in de tent. Helaas moest Len Faki afzeggen, maar de organisatie schakelde snel door Hush & Sleep aan het programma toe te voegen. Mede door de spetterende lichtshow ging het dak er af in de Techno Tent.

Iets verder zorgde het optreden van Kraantje Pappie voor een drukke Mainstage, waar de liefde in de lucht hing. Zelfs Bizzey deed ook nog een aantal nummertjes mee. Wij sloten het festival af bij de Jupiler stage, hosted by HutjeMutje, waar heerlijk werd gedraaid met een ondergaande zon op de achtergrond. De echte diehards konden nog even door in de Feesttent op de camping, maar voor ons zat het festival er op. Een supermooie editie weer, waarin de organisatie flink uitpakte met de aankleding van het terrein en dikke line-up. Hierdoor was de sfeer weer top.

Solar 2020
De volgende editie van Solar in 2020 kun je al in je agenda zetten. Het festival vindt dan plaats van donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus!

solar-main

Foto: Sparkle

Header foto: Max Kneefel

12 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.