Report: Solar Weekend Festival 2014

Report: Solar Weekend Festival 2014

DSC_0607

Vorig weekend vond de tiende editie van Solar Weekend plaats en wij waren erbij. Het thema was Sprook en de organisatie heeft geprobeerd om alles daarop aan te passen. Het was overal van af te zien dat dit festival word opgebouwd met veel passie en creativiteit.

Er was het hele weekend van alles te doen en te zien. Als je dacht dat je alles gezien had kwam je wel weer wat nieuws tegen. Volop vermaak en s’avonds barstte het feest echt los. Naast dat je heerlijk kon feesten op alle soorten muziek, kon je ook veel dingen doen en kopen. Zo kon je bijvoorbeeld zelfs trouwen, ja trouwen met alles er op en der aan. Je kon mee doen aan leuke, gekke en creatieve activiteiten. Heerlijk ontspannen tijdens een massage of lachen, gieren, brullen bij een theatershow.

De sfeer op het feest was overdonderend lekker, zelfs de harde regen en hagelbui op zaterdag liet de feeststemming niet bedrukken. Ook hier ging de organisatie goed mee om, deelden aan alle bars poncho’s uit en verzochten de bezoekers door te feesten in tenten of te schuilen onder overkappingen.  In de middagen was het erg warm en druk op het festival terrein, iedereen was lekker aan neuzen, kletsen en genieten. Rond een uur of 7 begon het echte feesten en ging het bij alle stages aardig los.

DSC_0148  DSC_0418 DSC_0437

De prijzen op het festival en de camping lagen dit jaar erg hoog. Dit was erg jammer en we spraken veel mensen die deze mening met ons deelde. Nog een groot minpuntje was dat je sigaretten op het festival niet kon pinnen. Waardoor je genoodzaakt was om op de camping een klein pakje te halen voor maar liefst 7 euro.

Wij stonden dit jaar ook op de camping en wat was de camping GROOT! Toen we aankwamen konden we onze ogen niet geloven. Het was zo groot dat er van de ene kant naar de andere kant van de camping een boot ging. Iedereen kon lekker genieten van het mooie weer aan of op het water.

Er waren drie locaties waar wc´s, douches en wasbakken waren. In de buurt van deze voorzieningen was er ook een Solar Super, waar je terecht kon voor al je kampeerbenodigdheden. Zoals, pannetjes, knakworstjes, dekens of tandenborstels. Helaas was het bij de douches de hele tijd druk ook al waren er dus drie verschillende locaties. Je moest 1 muntje betalen om te douchen. Ik persoonlijk vind dat dit bij de voorzieningen van een camping moet horen en vond het dus belachelijk hier 1 munt voor te betalen.

Nadat het feest om 11 uur was afgelopen ging het op de camping natuurlijk door. Wat een heerlijke zomerse sfeer hing er op de camping. De afterparty’s gingen door tot een uur of 2 en daarna maakte de gene die nog niet wilden slapen zelf nog een feestje. Bezoekers hadden van alles mee om zelf een feestje te maken. Slingers, confetti,  glow in the dark spullen en hele muziekinstallaties.

Mijn eerste Solar Weekend was meer dan geweldig. Ik vond het mooier, gekker en groter dan ik van te voren had verwacht.

DSC_0412

10 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter