Report: Solar Weekend Festival 2016

Report: Solar Weekend Festival 2016

Van 4 tot en met 7 augustus 2016 vond het creatiefste cross-over festival van Nederland plaats, namelijk Solar Weekend Festival. Op zaterdag 6 augustus was ook Festival Fans van de partij om verslag uit te brengen van het opnieuw uitverkochte festival. Het festival vond plaats aan de Maasplassen in Roermond. Een mooie locatie aan het water, vanaf het station van Roermond binnen tien minuten te bereiken met de pendelbus.

Met meer dan twintig area’s op het terrein was er voor ieder wat wils. Van techno grootheid DJ Rush tot straat rapper Hef. Elke genre kwam op dit festival tot z’n recht. Hierdoor was er geen prototype solar-ganger te vinden. Tussen de verschillende stages hoefde je, je geen moment te vervelen. Diverse theatergroepen en straatartiesten zorgden ervoor dat je je ogen uitkeek. Het is daarom ook niets voor niets dat het festival bekend staat om zijn creativiteit.

Door het mooie weer kreeg het festival nog eens een extra dimensie. Op de camping werden er verder verschillende waterspelletjes gespeeld. Ik kreeg hier vaak te horen dat de camping zeker van toegevoegde waarde was, dan wel een hoogtepunt vormden van Solar festival. Met dikke pré- en afterparty’s bracht de camping nog net even wat meer.

Als techno liefhebber ben ik veel in de techno tent te vinden geweest, met een line up en visuals waar menig organisatie alleen maar van kan dromen. Toch heeft het festival mijn muzikale blik vergroot, want ook bij de andere area’s heb ik mezelf enorm vermaakt. Kortom: een geslaagde dag vol muzikale en creatieve verassingen!

15 augustus 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter