Report: Solar Weekend Festival 2023

Report: Solar Weekend Festival 2023

Donderdag 3 augustus was het zo ver: Solar 2023! Solar Festival vindt plaats bij de Maasplassen in Roermond, een vierdaags festival met camping (die volgens sommige bezoekers zelfs nog gezelliger schijnt te zijn dan het festival zelf). Vanaf donderdag ben je welkom en kan je na het opzetten van je tent avonds meteen terecht voor een goede warming up bij de silence disco! Wij worden ook wat ouder en waren er dit jaar vanaf de vrijdag. Benieuwd hoe wij het festival ervaren hebben? Lees hieronder het report.

Bij aankomst was er gelukkig nog voldoende parkeergelegenheid op de aangewezen weilanden. Nadat we onze bolderkar (dikke tip voor elke festivalcamping bezoeker) hadden volgeladen begon onze tocht naar het campingterrein. Voor de mensen die vrijdag aankomen wordt er een nieuw stuk campingterrein geopend dus je hoeft je nooit zorgen te maken of er nog een plekje vrij is. Wel is het nieuwe terrein, t.o.v. van het camping gedeelte wat op donderdag open gaat, een stuk verder lopen naar de campingactiviteiten (zoals de supermarkt en tent). Maar aan de andere kant zit je wel dichter tegen het festivalterrein aan wat op zaterdag en zondag stappen scheelt. Nou is een rondje over de camping sowieso niet erg want het is overal feest onder de partytenten.

Dit jaar was er voor de mensen met veel bagage een treintje die je naar je campingspot bracht. Voor ons wel handig, want naast een bolderkar met heel veel spullen om een regenachtig weekend door te komen hadden sjouwden we ook onze tenten en beerpongtafel mee. Op de website van Solar kon je voor een zeer schappelijke prijs vooraf een tray Bavaria of STËLZ blikjes reserveren. Deze kan je vervolgens op het festivalterrein ophalen en zo begon, met 24 koude blikjes bier, ons festivalweekend op de Solar camping!

Met verschillende leuke activiteiten op het terrein zoals de karaoke bar, of voor de fitgirls de Basic-Fit, was je hoe dan ook warm. En dat was gezien de bizar lage temperaturen voor begin augustus wel nodig. Vanaf 15:00 uur ging het feest volop los in de feesttent. In de tent werd dan ook tot 00:30 uur van alles gedraaid en daarbij dus zeker voor iedereen wat moois! Hierna even een kleine pauze zodat de feesttent weer klaar gemaakt kon worden voor de nacht. Avonds, om de buurt waarschijnlijk niet lastig te vallen met dreunende beats, is er een silent disco geregeld in de tent. Voor 1 muntje krijg je een koptelefoon met 3 zenders: house, R&B en Nederlandstalig en sowieso alle meezingers die je maar kunt verzinnen. Om 04:00 uur sluit de tent, allemaal het mandje in want vanaf zaterdag opent het festivalterrein en begint het pas echt.

Tekst gaat verder onder foto.

solar-bootje (1)

Ochtends word je lekker gemaakt met het Solar krantje om te lezen hoe het met de rest van de camping gaat. We begonnen de dag helaas met een beetje regen maar gelukkig waren er genoeg stages overdekt. We besluiten gelijk een rondje te doen over het terrein om zo alle stages te observeren. Het viel meteen op dat ondanks het wat mindere weer iedereen er meer dan klaar voor was en dit een groot feest ging worden. De organisatie had duidelijk rekening gehouden met het slechte weer en bij veel stages kon je dankzij tenten droog staan. We hebben overal verschillende grote namen voorbij zien komen zoals Antoon, Shlømo, La Fuente, FeestDJRuud, Poke en ga zo maar door. Je ziet het al aan de namen: de keuze was weer reuze. Solar is dan ook een festival voor veel verschillende muziekliefhebbers. Van de Mainstage tot de techno tent en van Urban tussen de containers tot house. Als afsluiter hebben wij zaterdag gekozen voor het knalfeest van The Opposites. Het festival zelf was om 23:00 uur afgelopen maar de afterparty in de 72-uurs tent op de camping begon om 00:00 uur, dus we hadden nog genoeg tijd om er naar toe te lopen of varen. Je leest het goed: want er vaart een boot van het festivalterrein naar de camping, dit scheelt aardig wat stappen.

Door naar de zondag: wij hebben er zin in! Ook als je favoriete muziek niet in de tent van SMÈRRIG te vinden was ontkwam je niet aan de smerigheid. Want na een nachtje met veel regen was het terrein veranderd in een modderpoel. Nu zal je denken wat gaat dit worden.. wij konden het je verklappen: weer een topdag! Vanaf onze plek op de camping zien we niet alleen de regen het terrein opstromen maar ook alweer de daggasten van vandaag (je kunt voor Solar natuurlijk ook gewoon een dagticket kopen)! Met de spierpijn van de gelopen kilometers tijdens de polonaises van gisteren in de Apfelkorn tent betreden ook wij weer het terrein. Het wordt lastig kiezen waar we heen moeten gaan vandaag omdat de line up het ons weer niet makkelijk maakt. Op de Mainstage treden grote namen zoals De Jeugd Van Tegenwoordig, Son Mieux en afsluitend Sunnery James & Ryan Marciano op. Of op andere stages kun je onder andere Tony Junior, Jonna Fraser en Nico Moreno zien. Zoals gezegd: voor ieder wat wils.

solar-silent (1)
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Samsung tent of de Apfelkorn Après Ski Bar. We hebben het trouwens nog niet over het eten op het festival gehad. Op zowel de camping als het festivalterrein staan overal diverse eet tentjes. Er zit voor iedereen wat bij: of je nou lekker vegetarisch wil eten of liever iets krokant gebakken of gefrituurd hebt, het is er allemaal! Ook de toiletten waren er meer dan voldoende op het terrein aanwezig en op de camping werd het ook goed schoon en bijgehouden de hele dag door!

We sluiten Solar zondag avond natuurlijk af door nog een paar uur door te knallen in de feesttent. De koptelefoons gaan weer op en het einde komt helaas alweer in zicht. Deze laatste avond werden we nog goed verrast met o.a. Bizzy en Broederliefde die waren blijven hangen van de optredens overdag. Maandagochtend  worden we wakker met tranen in onze ogen omdat we weer een jaar moeten wachten op Solar 2024, en de kater helpt ook niet echt mee. Nog even de laatste rommel inpakken, troep opruimen en de blikken bier verzamelen (want per 24 lege blikken krijg je steeds 1 muntje). Met je laatste muntjes langs de camping supermarkt voor een ontbijtje in de auto en naar huis. De kaarten voor 2024 zijn al weer te koop dus zorg dat je er bij bent. Wij namens Festival Fans hebben genoten van iedereen, alle gezelligheid, de drankjes en dansjes en hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Geschreven door: Roy

11 augustus 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter