Report: Solar Weekend Festival

Report: Solar Weekend Festival

Dit jaar vierde Solar alweer haar 11e verjaardag en Festival fans mocht hierbij zijn. Solar staat bekend om de diversiteit van muziek, cultuur en creativiteit en is gevestigd in Roermond aan de maasplassen. Deze maasplassen zorgde niet alleen voor een goede afkoeling, maar sinds dit jaar had Solar ook een echte partyboot. En zo had Solar wel meer extra activiteiten wat er voor zorgde dat het festival tot in de puntjes verzorgd was.

De sfeer begon al goed in een ietwat overvolle pendelbus met alleen maar vrolijke mensen en harde muziek. Bij binnenkomst kijk je over de prachtige maasplassen met aan de rechterkant de ingang naar de camping, en links het festival terrein. Het festival terrein is een bom van kleur en creativiteit. De eerste stage lijkt op een kermis attractie en de techno tent is omgebouwd tot een theater. Zaterdag was ook nog eens verkleed dag en dat zorgde voor een hoop bijzondere outfits en uitgesproken persoonlijkheden. De leeftijd op Solar is erg uiteenlopend, van jonge studenten naar 40 plussers die ook nog wel van een feestje houden. Alles kan op Solar en dat maakt het ook zo mooi.

Festival Fans op Solar Festival 2015

De diversiteit aan muziek was gelijk te merken. Overal op het festival waren grote en kleine stages te vinden, en terwijl de één helemaal los gaat op de harde bas van Speedy J, staat de andere mee te zingen tijdens het optreden van Typhoon. De voornaamste muziek soorten die je hier tegen kon kwam waren house, hiphop en techno. Maar dat betekende niet dat je gedurende dit weekend geen hardstyle, drum ’n bass of dubstep tegen kwam, ook deze soorten hadden de kans om het publiek helemaal uit hun dak te laten gaan. Voor ieder wat wils dus.

Naast muziek had Solar nog veel meer te bieden. De grote variatie aan eten en cultuur maakte het pas echt af. Zo kon je bij een kraampje je eigen ballon versieren, daarna even langs een theater voorstelling terwijl je viskoekjes eet, om vervolgens jezelf onder te plakken met gouden en zilveren plak tatoeages. Vervelen op Solar is geen optie.

En voor degene die na 11 uur nog niet uitgefeest waren, was er nog een afterparty op de camping. En ook hier waren nog vier verschillende stages, met R&B, hardstyle, house en deephouse. Hier kon er tot half 2 nog vol op gefeest worden. Vervolgens was er nog een silent disco die de echte diehards nog bezig kon houden.

Het heerlijke weer, de prachtige mensen en de mooie muziek zorgde voor een perfecte sfeer. Solar weekend 2015, we hebben van je genoten en tot volgend jaar!

4 augustus 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter