Report: STRAF_WERK 2019

Report: STRAF_WERK 2019

Afgelopen zaterdag was het tijd voor STRAF_WERK. Met weercijfer 5 leek het vooraf vooral een regenachtige editie te worden. Gelukkig liep dit house- en technofestival allesbehalve in het water, want de zon begon spontaan te schijnen. Het festival was hierdoor compleet uitverkocht en ook op TicketSwap moest je haasten voor een kaartje. De locatie – Havenpark – was een volle, maar gezellige bedoeling.

STRAF_WERRK festivallocatie
De locatie van STRAF_WERK is niet heel centraal. Vanuit Amsterdam-West is het ongeveer 22 minuten fietsen. Voor een Uber betaalde je vanaf die locatie ongeveer €30. Ook zette de organisatie van STRAF_WERK pendelbussen in vanaf Station Sloterdijk. Hiervoor kon je online een ticket scoren voor €8. Ideaal voor iedereen die niet in Amsterdam woont.

Korting bij de bar
Bij STRAF_WERK kon je geen munten kopen, maar betaalde je bij de bar. Dat kon met je pinpas of creditcard, maar ook met de Payconiq app. Die laatste optie scheelde een leuk bedrag, want je ontving hiermee 20% korting (tot 18:00 uur uur). Wat je tegenwoordig vaker ziet op festivals, en dus ook bij STRAF_WERK, zijn hardcups. Je betaalt eenmalig €1 voor je beker. Laat je deze gedurende het festival bijvullen, dan betaal je alleen nog voor je drankje.

straf-werk-verslag

Parallel Stage, Foto: Tim Buiting

Mooie grote stages
Na binnenkomst valt gelijk de mega Mainstage op. Hier stonden ANOTR en Hot Since 82 lekker te draaien. Wij vervolgden onze weg naar de Parallel area. Een groot terrein met ronde overkapping in het midden. De zon was inmiddels doorgebroken wat zorgde voor een heerlijke sfeer onder de bezoekers. Met een biertje in je hand los gaan op de lekkere beats van Adriatique.

De organisatie had vooraf al aangegeven rekening te houden met de weersvoorspelling. Rond 4/5 uur was dit dus niet perse nodig, maar de bedoeling was goed! Schuilen zou dan ook mogelijk kunnen in de grote techno tent, The Hideout. Hier zorgden onder andere FJAAK en Len Faki (weer beter :)) voor het nodige vuurwerk. Verder waren er nog drie kleinere, en wat rustigere stages op het terrein te vinden, waaronder een silent disco. Voor elke house / techno liefhebber was er dus wel een mooie plek om hard te gaan. Wij sloten deze mooie festivaldag af op de Mainstage. Pan-pot zette hier een euforische sfeer neer.

strafwerk-techno

The Hideout, Foto: Tim Buiting

STRAF_WERK x Kölsch presents IPSO
Ben je na dit report helemaal om? De volgende editie van STRAF_WERK Festival in 2020 kun je al in de agenda zetten. Het event vindt dan plaats op zaterdag 22 augustus, opnieuw in het Havenpark in Amsterdam. Geen zin om weer een jaar te wachten? Op 18 én 19 oktober wordt Amsterdam wederom op z’n kop gezet door STRAF_WERK, tijdens ADE. Scoor nu alvast je tickets STRAF_WERK x Kölsch presents IPSO, want de afgelopen editie was compleet uitverkocht. De early birds zijn al niet meer te koop. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben; tot dan!

Foto’s: STRAF_WERK, Tim Buiting

26 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter