Report: STRAF_WERK presents Solid. Grooves 2021

Report: STRAF_WERK presents Solid. Grooves 2021

Zondag 17 oktober, helaas alweer de laatste dag van één van de bekendste muziekweken in de wereld; Amsterdam Dance Event. Mensen van over de hele wereld komen in de week van 13 t/m 17 oktober naar Amsterdam om de stad op zijn kop te zetten. Gelukkig is deze prachtige week afgesloten met een aantal heerlijke feestjes. Eén daarvan is STRAF_WERK presents Solid. Grooves en wij waren erbij! 

Het festival

Eenmaal aangekomen op Amsterdam Centraal zat de sfeer er al goed in. We hoefden niet lang te wachten op de ferry die ons over vaarde naar de NDSM-werf, een verlaten scheepswerf dat is omgetoverd tot een spannend underground gebied. Jaarlijks vinden hier tijdens ADE feestjes plaats zoals STRAF_WERK (SW) en Into The Woods. SW vindt sinds een aantal jaar plaats in de NDSM loods met ieder jaar verschillende events. Dit jaar stond in het teken van Solid. Grooves.

Na grondig gefouilleerd te zijn, de spullen in de kluisjes te hebben gelegd en een lekker drankje te hebben gehaald kon de reis beginnen. Verdeeld over twee unieke area’s traden de beste dj’s (uit de underground music scene) op. De grap van de dag: dj Eats Everything werd vervangen door Pawsa, omdat Eats Everything een voedselvergiftiging had opgelopen. Naast Pawsa draaide o.a. Michael Bibi, Chris Stussy, Paco Osuna en Dennis Cruz de lekkerste Technosets. Normaal gesproken vinden de events van SW plaats van 23:00 uur ’s avonds tot 07:00 uur ’s ochtends, maar door de aangescherpte maatregelen vond SW Solid. Grooves plaats van 13:00 uur ’s middags tot 23:00 ’s uur avonds. Persoonlijk vond ik dat erg relaxed omdat je zo in je normale ritme blijft.

Hieronder is een sfeerimpressie te zien hoe het er aan toeging tijdens de lekkere set van Michael Bibi.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SW (@straf_werk)

Het festivalterrein

Zoals eerder benoemd vond SW Solid. Grooves dit jaar plaats in de NDSM loods. Deze unieke industriële underground locatie is persoonlijk een van mijn favoriete festivallocaties. Dit komt vooral doordat de omgeving perfect aansluit op het muziekgenre. Het was nog geen minuut lopen van Area 1 naar Area 2. Iedere Area beschikte over één of twee barren én waren er genoeg foodtrucks aanwezig. Ondanks dat het een overdekt terrein was, kon het er nog wel flink fris zijn. Gelukkig waren de meeste mensen goed voorbereid en hadden een trui of jas meegenomen. Echter werd dit vooraf door de organisatie geëvalueerd waardoor de meeste mensen zich goed hebben kunnen voorbereiden. Maar de beste oplossing om het lekker warm te krijgen was natuurlijk, zoals Reinier Zonneveld mooi zou zeggen: ‘Karren maar!‘ ;).

De sfeer & ervaring

Zoals ieder jaar komen mensen vanaf de hele wereld speciaal voor ADE naar Amsterdam. Zo heb ik mensen uit Dubai, Rusland en zelfs Zuid-Afrika ontmoet. De sfeer bevalt mij altijd erg goed en wie bekend is met SW weet ook dat ze alles uit de kast zullen halen om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Ook dit jaar kon er worden genoten van de dikste lichtshows en een lekkere line-up. Ik mag namens meer mensen spreken als ik zeg dat STRAF_WERK presents Solid. Grooves, een zeer geslaagd feestje was!

19 oktober 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter