Report: Strandfestival ZAND 2017

Report: Strandfestival ZAND 2017

De tiende editie van Strandfestival Zand was ook dit jaar weer een spektakel! Dankzij deze jubileumeditie mochten wij extra lang gaan genieten van een aantal geweldige Nederlandse artiesten op een uitverkocht strandfestival. Hoewel de weersvoorspellingen er niet al te best uitzagen, hebben we uiteindelijk toch veel geluk gehad met het weer. Met duizenden mensen konden we genieten van geweldige muziek, een prachtig uitzicht aan het water en af en toe een beetje zon (en regen).

Door de file naar de parkeerplaatsen toe, missen we net Nick en Simon en wordt onze eerste stop Miss Montreal (mijn credits gaan overigens wel naar Simon, die met gebroken knieschijf gewoon op het podium stond, held!). Wauw, wat heeft Miss Montreal toch een energie, hoewel ze dit jaar niet zo knettergek was om in het bubbelbad te springen voor het podium, wist ze alsnog het hele festival om ver te blazen met haar energie en prachtige stem.

strandfestival-zand-cehfspecial

Van de energie van Miss Montreal gaan we door naar de rust die Racoon uit straalt. Afgezien van een kleine comment op zijn kledingkeuze (een neon groen T-shirt is echt niet heel best), was zijn hele optreden perfect zoals altijd! Met een afwisseling tussen wat oudere en nieuwere nummers wist hij het publiek tevreden te houden en ze af en toe brullend mee te laten zingen. Een solo op zijn mondharmonica maakte iedereen laaiend en zijn afscheid maakte iedereen aan het lachen (“Dit was Racoon, poep op je schoen!”).

Next up, Chef’Special. Ik had deze band nog nooit live horen optreden, maar wat waren ze goed! Dankzij de interactie met het publiek konden toeschouwers die onbekend waren met Chef’Special ook gezellig meezingen en -dansen op de muziek. Helaas viel de microfoon een aantal keer uit w

aardoor de band geen zanger meer had, maar dit losten ze vrij snel alweer op. De leadzanger Joshua Nolet sprong van de ene kant naar de andere kant van het podium, ging zitten en weer staan, liep over de hekken bij de toeschouwer en bracht hiermee een bonk van energie over op het publiek. De energievolle- en dansbare beats van Chef’Special zijn zeker de moeite waard om toe te voegen aan je playlist!

Inmiddels is het 6 uur, tijd om een bezoekje te plegen aan het toilet en even wat te eten voor Di-Rect komt. Helaas was het zo gigantisch druk bij de toiletten dat het gewoon vast stond. Iedereen die er in of uit wilde liep tegen elkaar op, er zat totaal geen structuur in wat voor een ellendig lange stilstaande rij zorgde (en dat terwijl de wc’s zelf zo goed als leeg waren! Na ongeveer 30 minuten kwijt te zijn geweest aan de rijen bij de toiletten, is Di-Rect al begonnen, maar besluiten we toch te gaan eten. Er is zo ontzettend veel en lekkere keus! Van pastasalades tot burrito’s tot patatjes, er is van alles en het is lekker! Na het eten op te hebben gaan we snel terug naar het hoofdpodium. Di-Rect is al afgelopen en het duurt nog 30 minuutjes voor Kensington begint. Snel langs Zand Danst, een kleiner tweede podium waar de gemiddelde leeftijd 30+ is. Er hangt een leuke Ibiza achtige sfeer waar veel mensen aan de cocktails zitten. Zeker een leuke en chille plek om even aan te waaien tussen de grote artiesten op het hoofdpodium door!

strandfestival-zand-keningston

Kensington knalt zijn ene na de andere hit het publiek in, waarop iedereen binnen mum van tijd helemaal los gaat. Het tempo is hoog en ik vind het moeilijk te bepalen wat nou precies het hoogtepunt was. Om me heen gaat iedereen los en zingt volop mee met de bekende nummers als ‘War’ of ‘Bridges’. We hadden de artiesten graag gebruik zien maken van een groter deel van het podium door bijvoorbeeld meer naar voor te lopen. Maar dit mag het optreden zeker niet bedrukken! Ze hebben de lat hoog gelegd, en laten een geweldige sfeer achter bij het publiek. Al met al is Kensington zeker een van de hoogtepunten van de dag!

Tot slot is daar dan Guus Meeuwis, je kan merken dat de meesten toch echt op hem hebben gewacht. Het is ineens veel drukker bij de Mainstage en mensen staan dicht op elkaar. Gelukkig past dit precies bij de Brabantse gezelligheid die Guus met zich mee brengt! De regen komt inmiddels met bakken uit de hemel, maar dit doet niemand wat. Iedereen gaat dan ook helemaal los als Guus uiteindelijk zijn welbekende “’t dondert en ’t bliksemt” zingt. Wat een energie maakt hij toch los bij het hele publiek, geweldig! Guus sluit om 11 uur af met een knal, door het afvuren van prachtig vuurwerk. Met dit einde draaien Coen en Sander nog een laatste uurtje op het hoofdpodium, terwijl het festivalterrein rustig leeg loopt. Al met al was strandfestival Zand 2017 weer een memorabele en knallende editie, voorzien van geweldige artiesten en geweldige muziek, ik zeg tot volgend jaar!

Esmee

strandfestival-zand-guus-meeuwis

21 augustus 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter