Report: Supersized Kingsday 2018

Report: Supersized Kingsday 2018

27 April 2018, het is weer zo ver! Koningsdag! Als je het mij vraagt 1 van de gezelligste dagen van het jaar. En zeg je bij mij Koningsdag dan zeg ik: Supersized Kingsday! Lekker dansen en losgaan op hardstyle deuntjes met een Nederlands oranje tintje. Zoals vrijwel elk jaar is het volledig uitverkocht en ook de line-up liegt er niet om. Voor iedereen is er iets wils vandaag. Ik heb er weer onwijs veel zin in!

Eenmaal aangekomen hebben we de auto al snel en makkelijk geparkeerd en is het niet heel ver lopen naar de ingang. (Helaas voor de mensen met partybussen is het wél en onwijs lang stuk lopen). Bij de ingang worden we warm onthaald en zijn we vrij snel door de beveiliging heen. Ook het kluisje en de muntjes zijn snel binnen; we kunnen los!

Mijn eerste setje is bij Myst, in mijn ogen toch wel één van de beste upcoming DJ’s van dit moment, het zonnetje schijnt, de mensen druppelen binnen en de bas dreunt al lekker over het terrein. De sfeer zit er prima in en dit beloofd een onwijs goede dag te worden.
Na de set van Myst besluit ik om een rondje over het festival terrein te gaan lopen, Sefa begint over een halfuurtje aan de andere kant van het festival terrein dus een mooie kans om de rest even goed te bekijken! Terwijl ik over het terrein loop word het overal al een stuk drukker en bij elke stage is er moeite gedaan om de oranje gekte er goed in te houden!

Supersized 2018

Terwijl ik bij de uptempo aankomt is het onwijs druk, het is weer goed te merken dat Sefa bij iedereen goed in de smaak valt! En dan valt mijn oog op de attractie: De DecaDance! Super vet! Dus ik koop een kaartje en spring er in. Ik word altijd zo onwijs blij als er een dergelijke attractie op het terrein staat!

Een paar uurtjes later begint de set van Paul Elstak en wat ik niet echt had verwacht was dat dit in mijn ogen toch echt één van zijn beste setjes ooit was! Echt dikke dikke duim omhoog! Wel begint het inmiddels erg druk te worden op het festival terrein, de bars worden drukker en de rijen bij de Wc’s worden steeds langer. Gelukkig is de sfeer nog altijd perfect en maak ik overal met iedereen een praatje terwijl we samen ergens staan te wachten.

Na de set van Paul besluit ik even iets te gaan eten ik begin nu toch echt wel honger te krijgen. En ook aan eten is er keus genoeg. Pizza, pasta, patat, fruit, voor iedereen is er iets wils. Ik besluit toch lekker slecht een punt pizza te gaan halen. Het enige wat ik wel vind is dat je op onze festivals altijd veel te veel geld moet neerleggen voor veel te weinig en (want dat blijft het toch altijd) slecht festival food.

De laatste paar uurtjes van de dag breng ik door bij de Raw. Ik word inmiddels toch een beetje gek van de drukte. Iets minder kaartjes verkopen zal in mijn ogen geen slecht idee zijn. Het weer is de hele dag prima gebleven maar toch ben ik maar even mijn trui gaan halen want het koelt toch snel af.

De lichtshows zijn echt super en ondanks alle mensen die als een stel mieren door elkaar heen lopen is de sfeer nog altijd perfect! Het laatste uurtje is in gegaan en ik stamp werkelijk de voeten uit m’n lijf. Terwijl de laatste minuten voorbij tikken ben ik stiekem toch nog aan het wachten op een eindshow met vuurwerk ondanks dat dit er vorig jaar ook niet was. Maar helaas, ook dit jaar geen vette eindshow met wat knallend vuurwerk. Super jammer als je het mij vraagt want het maakt het toch altijd wel tot een tof einde.
Al met al heb ik echt weer een ouderwets gezellige Koningsdag gehad! De setjes waren top, de sfeer zat er super goed in en alles wat je hartje begeerde was aanwezig op het festivalterrein.

Ik zeg: B2S, jullie hebben het weer geflikt en toch zeker tot volgend jaar!

supersized-2018

4 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter