Report: Supersized Kingsday 2023

Report: Supersized Kingsday 2023

Afgelopen donderdag was het weer zo ver: Koningsdag, voor mij één van de meest gezellige dagen van het jaar. Als ik aan Koningsdag denk, dan denk ik natuurlijk aan Supersized Kingsday! Het is een evenement waar je lekker kan dansen op hardstyle muziek met een oranje Nederlandse sfeer. Zoals gewoonlijk is het evenement volledig uitverkocht en de line-up is indrukwekkend. Voor iedereen is er wel iets leuks te beleven.

Start van mijn Koningsdag
Wij komen binnen lopen en meteen draait The Purge een goede set op de RAW stage, en de sfeer is fantastisch. Het zonnetje schijnt en iedereen gaat los. Het is een mooie dag en de mensen beginnen langzaam binnen te druppelen terwijl de bass al lekker door het festivalterrein dreunt. We hebben genoten van enkele nummers van de set. Na The Purge begon Cryex aan zijn set, die meteen het tempo even flink opvoerde. We zijn met z’n allen flink losgegaan op de klappers die hij draaide. Je hoorde iedereen schreeuwen wanneer er een goede drop kwam, dit maakte het heel euforisch. Het was prachtig weer dus op een gegeven moment stonden we er zelfs in een t-shirt bij. Nadat we naar de set hadden geluisterd, besloten we om een wandeling te maken en wat te eten en te drinken te halen. De prijzen voor eten en drinken waren zoals altijd weer erg duur. Er waren enkele relaxte gebieden waar je rustig je eten op kon eten maar laten we nu snel teruggaan naar de muziek.

Afbeelding: Instagram Supersized Kingsday

Beste dj’s van de dag 
Na even gezeten te hebben gingen wij een kijkje nemen bij de uptempo stage, hier draaide Lunakorpz op dat moment. Iedereen stond te hakken en met de vuisten de lucht in. De sfeer daar was heel goed en iedereen genoot, dat was te zien aan de grote glimlach op ieder zijn gezicht en aan het geluid. Op het moment dat we terug bij de RAW stage waren was het eigenlijk te druk, omdat ik niet kon bewegen zonder iemand aan te raken. Mish kwam op en verrasten me echt. Ze draaide veel oude maar ook nieuwe klappers. Mish draaide ook een paar nummers uit “Rave Love” met Sickmode en hier ging iedereen helemaal los op doordat iedereen het natuurlijk helemaal uit z’n hoofd kende. Tussendoor waren we nog losgegaan op Unresolved, Bloodlust & Rebelion. Dit waren oprecht 2 hele goede setjes alleen ze waren niet erg speciaal. Toen was het dan eindelijk tijd voor de ultieme vernietiging, de afsluiter van de RAW stage. Adjuzt, Luminite & Element waren klaar om de dag met onwijs veel harde klappers af te sluiten. Het geluidssysteem was zo luid en je voelde de bass door je hele lichaam. Het publiek was dolenthousiast en er kwamen nog meer mensen naar de RAW stage, dat al overvol was. Ondanks de drukte hebben we genoten van de muziek, omdat de bass ons helemaal doordrong. Ze speelde veel nieuwe nummers, waaronder ‘Self Destruction, dat het geweldig deed. Ze gaven alles wat ze hadden en het was naar mijn mening de beste set van de dag. Toen ze klaar waren en de muziek uitging, was het tijd om naar huis te gaan. Gelukkig was de RAW stage naast de uitgang “maxima” en waren we snel bij onze fiets.

Afbeelding: Instagram Supersized Kingsday

 

Alles was perfect
De locatie van Supersized is fantastisch, vooral omdat het zich rondom een meer bevindt, wat altijd goed werkt. De podia waren erg gevarieerd, maar het ontwerp was niet heel bijzonder. De RAW stage was het hoogtepunt met spectaculaire visuele effecten en prachtige lasers in de avond. Alles was in het thema. De stages waren oranje en hadden speciale Nederlandse kenmerken zoals molens. Wat ik het leukste blijf vinden aan Koningsdag is dat letterlijk iedereen in oranje gekleed is. Dit gaf dan ook een erg leuk beeld. Ondanks dat we veel bij de RAW hebben gestaan waren de andere stages ook goed aangekleed. In de hardstyle tent had je voldoende ruimte om te kunnen bewegen en ondanks de temperatuur in de middag was het ’s avonds toch even lekker om naar binnen te gaan.

Al met al was Supersized Kingsday weer een geslaagd evenement, met een indrukwekkende line-up en een geweldige sfeer. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen in oranje was gekleed en zich volledig overgaf aan de muziek. Hoewel de prijzen voor eten en drinken aan de hoge kant waren, was de locatie rondom het meer fantastisch en was de RAW stage met spectaculaire visuele effecten het hoogtepunt van de dag. Het was een dag om nooit te vergeten en we kijken alweer uit naar de volgende editie van Supersized Kingsday.

3 mei 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter