Report Sziget Festival

Report Sziget Festival

Op 9 augustus startte voor mij de reis naar het beloofde Island of Freedom. Vanaf Amersfoort begon onze 20-uur durende reis naar het warme Boedapest. Dit was met een speciale trein voor bezoekers van het festival, de Sziget Express.

Eenmaal aangekomen op het station van Boedapest reis je per taxi of openbaar vervoer naar het eiland. Je kan dan ook gelijk een Citypass kopen zodat je gebruik kan maken van het ov. Na het controleren van de kaartjes en de bagage zochten we een mooi plekje op het eiland om onze tent neer te zetten. Op het eiland mag je namelijk bijna overal kamperen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om in een hostel of hotel te slapen nabij het eiland. Er staan dan ook dag en nacht taxi’s klaar.

Als deze tent is opgezet en de spullen zijn uitgestald kan het echte Sziget leven beginnen. Voor mij was het de eerste keer op dit festival en er ging echt een wereld voor mij open. Je komt in zo’n fijne stemming terecht. Iedereen wil graag een leuke tijd hebben en er samen een feestje van maken. Het leuke van Sziget vind ik dat iedereen kan doen en laten wat hij of zij wil. Iedereen kan zichzelf zijn en dit wordt gewoon geaccepteerd.

Of je nou dag en nacht feest, of juist helemaal gaat relaxen. Op Sziget maakt het echt niet uit. Als je er naartoe gaat merk je denk ik pas echt wat The Island of Freedom precies inhoudt. Dit is dan ook zeker de beste manier om het te omschrijven. Het festival is zoooo anders dan andere festivals omdat het ruim zeven dagen duurt. Waarnaast je zelfs nog een  pre- en after-party hebt.

OSyDlCVW_cnEslxOM7YYxibQ5LUh4j1t-4gwydqCpMQ,3HwGVm3LOVQr64WB90y7-PhQsvG9JBT3dOgdTvI5uqg,IcA7sgqahyhVD4xmbc6clvh6h61m5tXX_Kq25dFO5n4,yAkP5f9WL_r0cixxsSLO4qmT86V45xxqAFwwFFXx8pU

Daarnaast was de line-up ook veelbelovend. Met wereldsterren als Robbie Williams, Kings of Leon en Avicii kon het ook niet anders dan een knalfeest worden. Er waren zoveel artiesten dat ik ze niet eens allemaal op kan noemen! Het verrassende van de line-up was dat er ook veel onbekende, opkomende artiesten een kans kregen. Daarnaast waren de Nederlanders goed vertegenwoordigd  en sloot Martin Garrix het festival spectaculair af.

Als je wat vermaak wilde kon dit zeker ook. In de ochtend kan je een lekkere yoga- of dansles nemen en in de middag neem je een bezoekje aan het circus. Ook is Sziget voorzien van een bioscoop en kan je bungeejumpen.

Na Sziget zijn wij nog 2 dagen Boedapest in geweest, wat ook echt de moeite waard is. Als je het festivalterrein even zat bent kan je daar natuurlijk ook even heen gaan en bijvoorbeeld een badhuis bezoeken. Of je bezoekt The House of Terror als je ook nog wat cultuur wilt snuiven, dit is gelegen in het centrum van Boedapest.

Je kunt zoveel doen op Sziget dat je er echt even tussenuit bent. Dus wil jij even weg uit het koude Nederland en lekker feesten of juist uitrusten? Ik raad je aan om volgend jaar in ieder geval één dag een kijkje te nemen op het eiland!

Voor een kleine impressie kijk je het filmpje hieronder:

21 augustus 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter