Report: The Best of Armin Only

Report: The Best of Armin Only

Armin van Buuren heeft op 12 en 13 mei iets gedaan wat nog geen enkele artiest in het verleden gedaan heeft. Een soloshow in de Amsterdam Arena om zijn twintigjarige carrière te vieren. Dit moest de grootste en meest geweldige Armin Only show aller tijden worden. Zeker niet elke artiest zal het lukken om de Amsterdam Arena helemaal vol te krijgen. Armin van Buuren lukt dit wel en dit laat maar even zien dat de hele wereld van hem houdt en deze geweldige mijlpaal samen met hem wil vieren.

Voorafgaand aan de show worden de Armin fans betrokken en enigszins voorbereid op de show. Op 5 en 6 mei was de exclusieve sneak preview van The Best of Armin Only show in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Deze show was te bezoeken voor alle leeftijden. Dit gaf al zijn jonge fans eindelijk de kans om Armin live te zien. In de week voor de show is er op RTL 4 iedere dag een documentaire te zien ‘Armin van Buuren is Mr. Perfect’. Mocht je er om welke reden dan ook niet bij kunnen zijn? De show was te volgen via een livestream op RTL 4.

Programma

18:00 Deuren open
21:00 Start mainshow
01:00 Einde show

Line-up

Armin van Buuren
Angel Taylor
Betsie Larkin
Bullysongs
Cees Trappenburg
Christian Burns
Cimo Frankel
Eller van Buuren
Eric Vloeimans
Gavin DeGraw
Kensington
Koen Herfst
Laura Jansen
Lauren Evans
Michiel Eilbracht
Mr. Probz
Olaf Blackwood
Susana
Sharon den Adel
Trevor Guthrie

Voordat de show begint geeft Armin van Buuren achter de schermen een peptalk aan alle artiesten van de show. Zij staan allen samen met hun armen om elkaar heen en Armin spreekt hen aanmoedigend toe. Samen zullen zij er net als gisteren een geweldige show van maken. Terwijl dit achter de schermen gebeurt is de Arena al goed gevuld met bezoekers van over de hele wereld. Zij lijken een plekje te hebben gevonden in de overvolle Arena en wachten allen met smart tot de show zal gaan beginnen. Bezoekers met een handicap krijgen een plaats vlak naast het podium op een verhoging. Bijzonder om te zien dat ook zij dit geweldige evenement live mogen en kunnen bijwonen. Niemand weet wat er te verwachten valt, maar dat dit een spectaculaire avond gaat worden dat weten we allemaal. De muziek word steeds een beetje harder afgespeeld en de energie in de zaal verdubbelt per minuut. Samen tellen we af en verwelkomen Armin van Buuren met een luid applaus, gefluit en gejuich. Wij zijn er klaar voor Armin!

De show start met verschillende instrumenten die live bespeeld worden. Een rond stuk van het midden van het podium waar de muzikanten en een danseres opstaan komt omhoog. Het stuk gaat weer omlaag, de danseres blijft in het midden hangen en van boven komt er spelende drummer naar beneden. Op dit moment gebeurt er al zoveel, de spanning bouwt zich op, we weten nu al niet meer waar we naar moeten kijken. Ik bedenk me nu dat dit echt een once in a life time show gaat worden.

De gehele show zijn er vele verassingen. Een grote trommelband, dansers, acrobaten en een orkest. Een stage met heel veel verschillende lagen en mogelijkheden. Continu veranderd de setting van de stage. Vuurwerk, vlammen, lasers en visuals. Als je dacht dat je alles gezien had, dan had je het echt verkeerd. Alle kleine details zorgen voor een geweldig aanzicht en een muzikaal genot voor onze oren. Vele zangers en zangeressen waar Armin van Buuren mee heeft samengewerkt staan vanavond samen met hem op het podium.

Armin van Buuren maakt een geweldige mix tussen het verleden en heden. Zijn bekende trancenummers komen voorbij, maar hij laat zijn fans ook horen dat hij meer in huis heeft. Hij zorgt voor een goed balans tussen energie opbouwen en jezelf helemaal kunnen laten gaan. Rond de helft van de show beginnen ook de lasers de achterkant van de Arena te raken. Armin van Buuren straalt van geluk en dankbaarheid. Hij laat dit gedurende de avond meerdere malen aan zijn fans weten. Wat een energie brengt hij over op het publiek en volgens mij ook andersom.

Als het einde bijna nadert verteld Armin over zijn moeder en dat zij hem altijd een berichtje stuurt voor hij vertrekt. Dit liedje ‘Coming Home’ speelt hij speciaal voor zijn vader en moeder die ook aanwezig zijn in de Arena. Hij nodigt zijn broer uit op het podium en die speelt het lied mee op zijn gitaar. Terwijl hij aan het spelen is knuffelt Armin zijn broer met liefde. Samen en met trots delen zij voor even het podium.

We hebben nog ruim een kwartier te gaan en Armin vraagt het publiek of zij zin hebben om te hakken. Het publiek gaat los en Armin springt gezellig mee. Natuurlijk is de avond niet compleet als we niet met zijn allen een sitdown doen. Iedereen, maar dan ook echt iedereen die doet mee. De hele vloer, de tribunes we zitten allemaal op de grond terwijl we wachten op het seintje waarmee we de hele Arena gaan laten trillen. Niet alleen bij de sitdown, maar gedurende de hele show doet echt iedereen met Armin mee. Pingpong, van links naar recht zwaaien, klappen en zingen. Armin fans staan er met zijn allen en als je dit met zijn allen doet geeft je dat echt kippenvel.

Aan het einde van de show regent het mega roze ballonnen terwijl de fanfare een rondje door de zaal maakt. Alle artiesten worden op het podium geroepen en door Armin bedankt. Zowat alle bezoekers zijn op dit moment nog in de Arena en sluiten het feest af met een hard en dankbaar applaus. Armin en zijn hele crew worden meer dan hartelijk bedankt door alle bezoeker. Deze geweldige show is helaas alweer voorbij, maar de mooie herinneringen van deze avond zullen niet snel vergeten worden.

17 mei 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter