Report: The Crave Festival 2024

Report: The Crave Festival 2024

Afgelopen weekend zijn we eens gaan kijken bij The Crave festival. Er stonden een paar mooie namen op het affiche, dus het leek ons zeker de moeite waard om dit eens uit te checken. Met een groep van 10 man sterk zijn we afgereisd naar het Zuiderpark in Den Haag. 

Weersvoorspelling

Ondanks de eerste dag van juni was de weersvoorspelling niet al te best. In ons hoofd hadden we al bedacht dat we lekker in het zonnetje zouden staan. Maar dit viel toch aardig tegen. De meeste mensen hadden uit voorzorg al regenjassen meegenomen. Ik heb zelfs al oude modderschoenen aangedaan. Helaas heeft het zonnetje zich niet echt laten zien, al bleef het gelukkig wel droog en viel het alles mee met de modder!

Security

Genoeg over het weer. Eerst maar eens het festivalterrein op proberen te komen. Bleek moeilijker dan gedacht. Bottleneck was security. Door sommige bewakers werd elk vakje van kleding en fanny packs gecontroleerd. In principe goed natuurlijk, maar dit leidde wel tot een enorme opstopping voor de poort van het festivalterrein. Uiteindelijk hebben we een uur moeten wachten om naar binnen te kunnen. Voor volgend jaar de capaciteit wat uitbreiden wellicht?

Foto: The Crave Festival

Ben Ufo

Gelukkig waren we net op tijd om de set van Ben UFO te zien. Gelijk een van de gaafste acts van de dag. Met als hoogtepunt een uitgeklede versie van het nieuwe Caribou nummer Honey. Hierna zijn we op aanraden van Australische vrienden doorgegaan naar Chlär. Persoonlijk kende ik deze DJ niet, maar het was zeker de moeite waard. 

Van typische Hagenezen tot Amsterdamse Zuidas boys

Daarna was het tijd om het festivalterrein wat te gaan verkennen. Er was genoeg keuze voor het eten en ook de rijen voor de bar vielen erg mee. Grote bier was wel wat aan de prijzige kant met 7€ per glas. Verder was de aankleding van het festival wat karig, er was niet echt veel gedaan aan de sfeer. Het publiek was vrij divers; van typische Hagenezen tot Amsterdamse Zuidas boys en van doorgewinterde techno liefhebbers tot ‘normaal’ uitgaanspubliek. Dit laat toch wel zien dat techno in Nederland echt niet meer tot de underground behoort en erg mainstream geworden is.

Tijdens het rondlopen zijn we ook nog even gestopt bij DJ Heartstring en bij het Berlijnse DJ duo Fjaak. Die laatste was toch een van de hardere acts van de dag, al mocht het voor mij af en toe nog wel een tikje lomper. 

Foto: The Crave Festival

Afsluiter

Als afsluiter zijn we naar Mall Grab geweest. Een gave set met af en toe een klassieker. Inmiddels was het ook al een tijdje donker geworden. Tijd voor een goede lichtshow, met lasers zou je zeggen. Helaas ontbrak dit en bleef een echt spektakel uit. 

Al met al een leuk festival, aan de sfeer van het festival kan voor volgend jaar nog wat gedaan worden, door bijvoorbeeld wat meer decoratie en dergelijke op te hangen, maar de line-up was dik in orde. We hebben het zeker naar onze zin gehad en hebben ons uitstekend vermaakt! Tot volgend jaar!

Geschreven door Emil Timmermans

7 juni 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter