Report: The Flying Dutch Festival Eindhoven

Report: The Flying Dutch Festival Eindhoven

Afgelopen zaterdag, 30 mei was het zover. Hét festival waar al maanden over gepraat werd. Hét festival in drie verschillende steden, hét festival met Nederland beste DJ’s, die overgeplaatst werden  van de ene naar de andere locatie door middel van helikopters: The Flying Dutch Festival (Eindhoven). Als reporter van Festival Fans mocht ik dit grote event bezoeken op Strijp-S in Eindhoven! Het werd van te voren groot gepromoot op o.a. tv programma’s zoals RTL Late Night en ze waren veel te zien op Facebook pagina’s en andere social media. Ook had het festival een livestream waar je thuis achter je pc vanaf 5 uur kon meegenieten. Wereldwijd keken mensen mee naar dit grote evenement. Ik had daarom door al deze promotiemiddelen, net zoals iedereen denk ik grote verwachtingen van dit event.

Samen met een vriendin gingen we op de fiets naar het festival toe. Het weer viel eerst erg tegen helaas. De hele ochtend bleef het maar regenen. We besloten daarom ook om iets later er naar toe te gaan, als het weer meer zou opklaren. Om 14.00 kwam het zonnetje tevoorschijn en waren we klaar om een goed feestje te bouwen bij de Flying Dutch in Eindhoven. Eenmaal aangekomen op de locatie moesten we een erg stuk omlopen voor de ingang van de press, dit was een klein nadeel want het stond nergens duidelijk aangegeven. Eenmaal binnen viel er niet veel meer te klagen. De muziek was top, de sfeer zat er gelijk in, het zonnetje scheen en links en rechts stonden allemaal kraampjes om je te voorzien van een lekker drankje. Aangezien het thema van de locatie Eindhoven ‘wit’ was, waren we alle bij helemaal gekleed in een all white outfit. Helaas had niet iedereen op het evenement zich aan deze dresscode gehouden, maar je kon het wel goed zien dat de helft van de festivalgangers een touch of white aan hun outfit hadden toegevoegd. Ook de stage was helemaal in het wit opgebouwd.

IMG_0002
Nadat we binnen waren, onze spullen hadden opgeborgen in de kluisjes en bonnen hadden gehaald, wat tevens erg duur was op het evenement. Je betaalde €9,70 voor 3,5 bon, dit is niet echt goedkoop zoals je kan zien. Nadat we onze biertjes hadden gehaald konden we gaan genieten van Yellow Claw, die op dat moment bezig was met draaien. Ik zelf vind hun persoonlijk echt super tof. Ze brengen gelijk de vibe erin, iedereen springt lekker met ze mee op de beats van o.a. ‘Till it hurts’ en ‘Thunder’. Natuurlijk heb ik de hele dag goed genoten. Net zoals de andere festivalgangers van alle DJ’s die er mochten draaien zoals Afrojack, W&W en Fedde le Grand. Als eindshow draaide er Hardwell en dit was echt een zeer goede keus als afsluiter! Hij draaide de ene goede mix na de andere en de lasershows met vuur erbij maakte het helemaal compleet! Ook de witte stage zag er ’s avonds geweldig uit met alle lichtjes die rondom het podium waren ingebouwd. Over het podium / de stage was echt niet te klagen. Het zag er hartstikke spectaculair uit! De verdere aankleding van het festival was iets minder. Daar was naar mijn mening niet veel moeite over gedaan. Het terrein was gewoon een lange straat met aan het einde het podium en aan de zijkanten kraampjes met drank. Verder was er niet veel speciaals te bevinden op het terrein. Behalve de toiletten die ze neergezet hadden en een gedeelte met eet kraampjes. Aangezien het een lange straat was moest je vanaf de regulaire ingang ongeveer één kilometer lopen om vooraan bij de stage aan te komen. Dit gaf meer een concert feeling en niet het gevoel van een festival, waarbij je lekker op het terrein rondjes kan lopen en allemaal activiteiten tegenkomt. Jammer genoeg was er dus niet veel moeite gedaan van de aankleding van het evenement. Dit was wel leuker geweest want naar mijn mening vind ik dat de aankleding toch grote deels de sfeer bepaalt op een festival.

Nog een klein minpuntje van de organisatie vond ik wel dat de toiletten niet goed geregeld waren, en hier spreek ik voornamelijk van de toiletten bij de dames. Het kostte je 1 muntje om binnen te komen. Dit was uitgerekend bijna 3 euro.. En als dit dan goed geregeld was, oké. Maar eenmaal binnen heb ik letterlijk met alle andere vrouwen een halfuur in de rij gestaan om gebruik te mogen maken van de toilet. Ze hadden véél te weinig sanitaire voorzieningen voor een zo groot aantal mensen die op het terrein waren. Dit zorgde natuurlijk voor veel irritaties. Buiten deze minpunten vond ik het evengoed een zeer geslaagd feest, zeker voor de eerste keer! We hebben het uitstekend naar onze zin gehad, er was goede muziek met goede kwaliteit van geluid, de line-up was top, er was voldoende drank en de eet kraampjes waren goed verzorgd met lekker divers (Hollands) eten! Van pannenkoeken tot frietjes en lekkere loempia’s.

IMG_6109

The Flying Dutch, bedankt voor dit leuke feest en hopelijk tot volgend jaar!

1 juni 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter