Report: The Flying Dutch Festival Rotterdam

Report: The Flying Dutch Festival Rotterdam

The Flying Dutch heeft aan alle verwachtingen voldaan. De dag vóór het grootste dancefestival van Nederland, 6 keer zo groot als een gemiddeld dancefestival, werd er meer aandacht aan besteed dan te voren. Toen drong het echt tot me door, hoe gaaf is het dat wij hier heen gaan?! De volgende morgen wakker worden met het idee dat je die dag 11 van de beste dj’s van Nederland gaat zien, waaronder de beste dj van de wereld, Hardwell! 6 Nederlandse dj’s die allemaal binnen de top 18 van beste dj’s van de wereld staan draaide op de eerste editie van The Flying Dutch.

The Flying Dutch Rotterdam bevond zich op de parkeerplaats naast Ahoy. Een plek wat goed te bereiken is via het OV, hoewel de dj’s aankwamen vliegen met de helikopter die je vanaf het festival terrein kon zien, konden de feestgangers vanaf Rotterdam Centraal de metro pakken naar Zuidplein. Als je hier eenmaal was hoefde je alleen nog maar over te steken en was je binnen één minuut bij de ingang. Heb je van te voren niet uitgezocht welke metro je moet hebben? Geen probleem, volg gewoon de menigte! Doordat het op een parkeerplaats was, bestond het hele festival terrein uit asfalt, geen vieze modderige schoenen van het fijn getrapte gras als je thuis komt! Eindelijk kan je ook een keer je mooie, leuke schoenen aan naar een festival.

Eindelijk was het zover, we liepen tussen mensen van verschillende leeftijdscategorieën naar de stage. Na het halen van ons eerste drankje en deze heerlijk in de zon opgedronken te hebben besloten we toch maar een iets rustiger plekje op te zoeken. Er waren drie verschillende ‘openingen’ die leidde tot de stage, wat erg fijn was aangezien je op die manier kon kiezen of je dicht bij de stage wilde staan, in de drukte of achteraan waar je meer ruimte had om te dansen. Als het je toch allemaal even te druk werd kon je rustig even naar de zijkant gaan, waar je lekker in de zon op het stoepje kon zitten en tegelijkertijd nog steeds mee kon genieten van de beats van de stage. Doordat er maar één stage was en er misschien wel 30.000 mensen waren in Rotterdam gaf dit de sfeer van een concert. Wat zo te zien, aan alle mensen die er waren, een fijn gevoel bracht. Er werd  veel gelachen en gedanst. Rond een uurtje of drie begon het echt los te komen, de meeste feestgangers waren binnen en om drie uur begon  Hardwell met draaien.

IMG_8735IMG_8668

Als je lekker stond te dansen in de zon was er genoeg gelegenheid om jezelf van uitdroging uit te sluiten. Links en rechts stond vol met tentjes waar je drinken kon halen. Rond een uurtje of zes werd het tijd om te eten, achterin op het terrein stond het vol met tafels waarvandaan je nog steeds mee kon genieten van de stage, lichten en het rook, vuur en de confetti dat soms te voorschijn kwam uit de blauwe blokken waarvan de stage gemaakt was. Er waren verschillende eet tentjes waar je zowel, pannenkoeken, pizza punten, verse broodjes, patat, loempia’s, fruit, ijsjes en nog veel meer kon halen. Als er geen plaats meer was aan de tafels kon je tussen de andere mensen, op de grond, in de zon, gaan zitten. Door de verschillende leeftijden en nationaliteiten die dit festival trok hing er een goede, toegankelijke sfeer. Waardoor niks gek was en alles kon. 40 plussers die helemaal los gingen op Armin van Buuren, een groep jongeren die aan het raven waren op de muziek van Oliver Heldens en het hele publiek dat mee beukt op de beats van Yellow Claw.

Het grootste dancefestival van Nederland. Dat bestaat uit drie verschillende locaties, de beste dj’s van Nederland en een publiek dat uit een loopt in nationaliteit en leeftijd. Als je houdt van een knallend feest, waar je helemaal je zelf kunt zijn is The Flying Dutch een echte aanrader.

31 mei 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter