Report: The Qontinent 2019 (weekend)

Report: The Qontinent 2019 (weekend)

The Qontinent, niet iedereen is er bekend mee, maar dit verborgen juweeltje is het zeker waard om eens te bezoeken! Met een locatie in België viert het weekend festival de geluiden van harder styles. Dit jaar met een te gekke line-up!

Opvallend goede acts
Met een goede line-up is er natuurlijk een grote kans op flink wat goede acts. Dit jaar vielen een paar artiesten zeker op met hun denderende shows. Onder andere waren dat Hard Driver, Ncrypta (live), Unresolved, Warface en Malice. Ook met flink wat entertainment en dansers weet het festival de sfeer lekker hoog te houden!

qontinentdanseressen

Handig systeem tegen vervuiling
Dit jaar nieuw op The Qontinent, een systeem met de eco-token en het inleveren van plastic. Iedereen krijgt bij aanvang van het festival een eco-token. Bestel je iets aan de bar, dan kun je je eco-token of een lege plastic cup inleveren. Doe je dit niet? Dan is het extra betalen! Dit systeem werkte bijna perfect, want onder het dansen hoefde je niet telkens al het plastic aan de kant te schuiven voor ruimte. Je zou haast kunnen zeggen dat de stages bijna vrij waren van plastic. Andere festivals zouden hier zeker een voorbeeld aan kunnen nemen!

Klein maar fijn weekend festival
The Qontinent is duidelijk wat kleinschaliger dan de meeste weekend festivals. Maar dit heeft zeker ook zijn charme! Je komt dagelijks dezelfde mensen makkelijk tegen en het vinden van een groep is dan ook niet heel ingewikkeld. Heb jij een hekel aan dat eeuwige geslenter naar andere stages of een wc? Op The Qontinent ben je overal binnen 2 minuten!

Blijf koel bij de pool party
Ook al was het dit jaar niet extreem warm op het festival, de pool party was alsnog aanwezig op de camping! Vooral vrijdag was dit een fijne verkoeling waarbij je ook kon dansen want dit zwembad is inclusief DJ-set. Kijk wel uit want je glijdt zo uit bij het stampen!

qontinentzwembad

Wat vonden de bezoekers van The Qontinent 2019?
Even rondvragen naar wat de festivalgangers van het weekend vonden! Hier waren de meest opvallende reacties: “Hoe ik The Qontinent beleefd heb? Het beste beste festival wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Van een dikke line-up tot een gezellige groep. Kortom, een prachtig weekend!” Ook een tip voor volgend jaar: “Het zou mooi zijn als artiesten zoals bijv. GPF een grotere stage krijgen zodat meer fans ze kunnen aanschouwen. Verder vind ik dit een van de beste weekenders van het jaar!

En dan zit het festivalweekend er weer op, met een klein beetje een zuur gezicht verliet iedereen maandag het terrein. Maar niet getreurd, volgend jaar is The Qontinent zeker weer terug!

campinggangers

Foto’s: Facebook The Qontinent (Mats Palinckx, Julian Spanhof, Kevin Verkruijssen)

15 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter