Report: TIKTAK Festival 2019

Report: TIKTAK Festival 2019

Op zaterdag 21 september was het eindelijk zo ver. TIKTAK Festival in Rotterdam! Nadat ik verschillende keren de TIKTAK stage met de populairste urban artiesten tegen ben gekomen op andere festivals, was het eindelijk tijd om me te wagen aan hun eigen festival! Dé artiesten van dit moment stonden op de line-up. Zo kon Lil Kleine natuurlijk niet ontbreken en Ronnie Flex trad maar liefst 1 uur op met de Deuxperience band! Verder kon iedereen genieten van onder andere Tabitha en Sevn Alias.

Ten eerste was het perfect weer voor de tijd van het jaar. 23 graden en volle zon. De leukste festival outfits konden dus nog 1 keer uit de kast worden gehaald! Bij aankomst waren we snel binnen en konden we meteen beginnen met feesten! Dit festival was uitverkocht, maar het was gelukkig niet te merken. Het was fijn dat als je even weg was bij de stages, je daarna ongeveer weer op dezelfde plek kon gaan staan.

TIKTAK Festival 2019

Aankleding

De aankleding van het festival is zoals je het bij TIKTAK vaker ziet. Simpel maar leuk. De kleuren van TIKTAK keren terug bij onder andere de pilaren naast de Mainstage. Hierop was het logo groot afgebeeld. Het podium was hoog genoeg, zodat mensen achteraan ook nog konden genieten van de artiesten. Een pluspunt was dat het om 20:00 uur al donker was. Hierdoor kwamen de special effects het beste tot zijn recht. Niet genoeg confetti? Oh geen spraken van! Wanneer er confetti werd geschoten, vlogen deze slierten een langere tijd door de lucht. Dit werd afgewisseld met vuurvlammen vooraan op het podium.

 

Artiesten

Snel wat muntjes en drinken halen en meteen door naar Frenna. Deze man weet hoe hij een show neer moet zetten! Hij laat iedereen losgaan, terwijl hij tussendoor ook graag zijn dansmoves showt. Hij en onder andere Kris Kross Amsterdam, Josylvio en Jonna Fraser kregen de eer om op de Mainstage te mogen staan. Broederliefde kwam met band. Ik moest hier persoonlijk even aan wennen. Het is iets anders dan ik gewend ben van hun, maar het viel me eigenlijk wel goed in de smaak. Ik ben blij dat ik na een half jaar weer heb kunnen genieten van deze groep! Bizzey kan je natuurlijk niet missen met dit keer zijn blauwe haar. De meest smerige liedjes kwamen aan bod en alle vrouwen bewogen netjes mee op zijn muziek. Het feit dat iedereen zomers gekleed is en niemand het koud had zegt genoeg. Hij maakt het zelfs heet in de buitenlucht!

TIKTAK Festival 2019

Eindshow

Ronnie Flex kreeg de eer om met Deuxperience dit festival af te sluiten. Hier had ik me echt op verheugd en hij heeft mij niet teleurgesteld! Het mooie bij Ronnie is dat je kan ziet dat hij echt geniet. Zijn heerlijke stem is te horen, terwijl hij alle hits afgaat. Hij liet alle vrouwen schudden, maar wisselde dit ook af met muziek waar hij zijn emotie in kon leggen. Muziek van nu, maar ook uit 2015 kwamen tevoorschijn. Af en toe een duet met een van de zangeressen en het is alweer tijd voor een van zijn laatste liedjes. Laat dit nou net de rauwere kant zijn wat perfect bij het vuurwerk paste. Even kort de trap kant opgaan, zodat alle kanten van Ronnie geshowd zijn in 1 uur tijd.

Dit was TIKTAK Festival 2019! Hopelijk tot de volgende editie.

Kan je niet zo lang wachten tot het volgende festival? Niet getreurd! Op dinsdag 31 december keert TIKTAK terug in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Breda en Utrecht tijdens New Years Eve!

24 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter