Report: TIKTAK Festival 2022

Report: TIKTAK Festival 2022

Zaterdag 17 september was de dag dat TIKTAK Festival 2022 plaatsvond. Ik had er ontzettend veel zin in! In 2019 heb ik dit festival ook al mogen bezoeken, dus ik was benieuwd wat het ons dit jaar zou brengen. Ik mag met een gerust hart zeggen dat dit jaar nog leuker was dan de editie in 2019!

We waren binnen 5 minuten binnen, dus dat begon al goed! De mooiste outfits werden uit de kast getrokken. In Rotterdam weten mensen namelijk wel wat fashion is. Van deze outfits heeft nagenoeg niemand kunnen genieten. We konden alleen nog maar tegen poncho’s aankijken, want ohohoh het weer zat echt niet mee. Wij kwamen net voor het optreden van Bilal Wahib aan. Snel een wegwerp poncho gekocht (€7,- oeps). Een paar minuten later begon het hoor, de eerste regendruppels. Bij elk optreden kwamen er wel weer 1 of 2 buien naar beneden. Die poncho’s waren dus echt een must, of je wilde er als een bezopen kat uitzien, dan had je geen poncho nodig. Ik moet wel zeggen, dat ondanks de regen, iedereen nog super vrolijk was en dat de meeste mensen nog volop aan het genieten waren. Dat vond ik echt mooi om te zien. De regen maakte het festival dus niet minder leuk.

De sfeer was voor mijn gevoel sowieso beter dan de editie in 2019. Toen kreeg je regelmatig boze gezichten te zien als je een stukje door het publiek moest lopen. Hierdoor moest je wel een beetje opletten met wat je deed. Daar was deze editie echt niks van te merken. Iedereen was gewoon echt heel gemoedelijk. Verder leek het een heel stuk rustiger te zijn. Dit komt denk ik door het slechte weer, maar misschien ook wel door het “incident” met Lil Kleine. Veel mensen hebben hun ticket te koop gezet, omdat hij plotseling zou komen optreden. Ik ben wel blij dat het optreden last minute nog is gecanceld. Zo’n bewuste vrouwenmishandelaar verdiend geen podium meer vind ik. Voor ons was het echter niet zo erg dat het rustiger was. Genoeg plek om te dansen!

Stages

Er waren 2 stages te vinden op het terrein. De mainstage en de JIMMY stage. Ik vond het “thema” echt prachtig. De stages waren in mooie roze tinten gekleurd. Je kreeg er een tropisch gevoel van, vooral met de regenboog die regelmatig op de achtergrond verscheen. Daarnaast was de mainstage ook groter dan 3 jaar geleden. Het podium van de mainstage was echter wel kleiner. Al met al vond ik de aankleding van dit jaar mooier dan in 2019. Daarnaast was er nog een prachtige muur te vinden, waar iedereen op kon schilderen. Een prachtige kleurrijke creatie, waar veel festivalgangers mee op de foto wilde. Verder waren er genoeg wc’s te vinden, dus geen lange wachtrijen. Het was gewoon echt heel goed geregeld allemaal.

Line-up

De eerste artiest die wij hebben gezien was Bilal. Hij had een mooi roze pak aan dat echt perfect bij de stage paste. Verder gingen er super veel mensen los op zijn bekende nummers als: 501 en Tigers, maar ook bij zijn eerste nummer wiste veel mensen mee te zingen. Vervolgens was de volgende grote artiest Antoon. Ik had heel erg naar hem uitgekeken. Samen met de regen danste en zong iedereen erop los. Voor mij is Antoon echt een grote sfeermaker. De volgende DJ was Kris Kross Amsterdam. Persoonlijk vond ik sommige nummers totaal niet bij dit festival passen. Zo kwamen onder andere Abba en Andre Hazes voorbij. Dat vind ik te ver van dit festival afstaan. Maarja, wieben ik, de meeste mensen gingen er juist heel goed op!

Tijdens dit optreden waren we even op bezoek geweest bij de JIMMY stage. Heeeeerlijke muziek zeg. Veel Amerikaanse deuntjes kwamen voorbij en iedereen ging hier dan ook erg goed op. Deze stage mag dan ook zeker niet worden overgeslagen.

Wanneer Poke op de line-up staat, weet je dat je heel wat kan verwachten. Deze man maakt er altijd een grote show van. Strippend, glijdend en hangend aan het dak van het podium, hij zorgt er zeker voor dat iedereen mee doet. Op Josylvio moesten we even wachten. Dat liep iets uit qua tijd. Hij heeft dit zeker goed gemaakt met zijn show. Ik had Josylvio al een lange tijd niet meer zien optreden, dus ik keek hier erg naar uit. Jammer dat hij maar voor een kwartier stond ingepland. Hetzelfde geldt voor Sevn Alias. Broederliefde kreeg daarna een plaats op het podium. Voor veel mensen uit Rotterdam was dat extra mooi, omdat deze jongens daar vandaan komen. En als laatste mocht Frenna het festival afsluiten. Terecht als je het mij vraagt. Hij heeft het prachtig gedaan en het voorwerk maakte het al helemaal af!

Foodstands

Qua eten was er genoeg keus. Ik had een pasta besteld voor 3 munten (€10,50), maar ik had daarna nog steeds honger, omdat het maar een karig laagje pasta was. De volgende keer sla ik die kraam dus over en ga ik voor een lekkere hamburger of een aantal stokjes saté. De rijen bij het eten waren niet lang, dus dat was ook weer een pluspunt.

Al met al was het een prachtige dag. Zonder de regen zou het perfect geweest zijn, maar daar kan niemand iets aan doen. Alles was heel goed geregeld, waardoor ik eigenlijk alleen maar positief kan praten over deze dag. TIKTAK Festival, bedankt en tot volgend jaar!

@festivalfans_nl 🌺Wij hebben deze week een kijkje genomen bij TIKTAK Festival. Onlangs de regen was het nog steeds een groot feest!🌴 #festival #festivalfans #festivals2022 #TIKTAK #rap #pop #foryou #fyp ♬ Proost – Broederliefde

Tekst: Lotte van Zutphen

21 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter