Report: Tilburg By Day Festival 2019

Report: Tilburg By Day Festival 2019

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver… de eerste editie van het indoorfestival ‘Tilburg By Day’! Een festival overdag met verschillende area’s en muziekstijlen! Het concept wordt in meerdere steden georganiseerd, dit keer stond Tilburg in de spotlight!

Tilburg By Day vond plaats in de Spoorzone, makkelijk te bereiken met het OV of vanuit de stad. Van 13.00 tot 23.00 uur kon je je vermaken op het altijd gezellige party terrein bij Club Smederij en RAW.

Rond 16.00 uur maakte ik mijn intrede; klaar om te daydrinken. Er stond geen lange rij voor de ingang, dat ging allemaal lekker vlot. Voor de kluisjes stond er echter wel een flinke rij, hetzelfde voor de wc’s. Dit was voor vrouwen geen doen, je had al in je broek geplast voordat je aan de beurt was. Met een natte broek waagde ik het naar de Disco Snolly stage. Dit was binnen, in het omgebouwde restaurant ‘RAW’. De sfeer zat er meteen lekker in, iedereen stond te swingen. Van Abba naar Earth, Wind & Fire, alles kwam voorbij.

tilburg-day-snolly

Foto: Giel Dalessi en Joeri Greve

Je had in tegenstelling tot de meeste festivals geen munten nodig. Je kon overal bij de bar pinnen. Ideaal; avonds geen munten over en geen lange rij voor een muntenautomaat. Er was genoeg bar-personeel dus je had zo je biertje te pakken. Rond 18.00 uur werd het toch wel erg druk bij Disco Snolly dus keken we even verder. Buiten in de binnentuin stond een grote, open tent waar de silent disco in volle gang was. Met 7 graden op de thermometer vond ik dit wat te koud dus ik ging het gure Smederij hok in naar ‘Rewind’. Daar werden lekkere hitjes gedraaid en de sfeer was goed.

Voordat je elke stage binnen kon komen moest je eerst ruim 10 minuten in een rij staan, dit was niet heel chill want daardoor had je niet het ‘vrije’ festival gevoel dat je overal even makkelijk naar toe kon. In de foyer stond ‘Herrie met Gerrie’ te draaien, ondanks dat je even in de rij moest staan barste het feest hier goed los. Er klonken heerlijke techno/house beats door de speakers! De organisatie had alles leuk aangekleed met lampjes en slingers en er werden genoeg confetti kanonnen afgeschoten, like it. De ambiance geef ik dan ook een 9+. Qua eten was er een luxe friettent met hippe aardappelfriet. Helaas stond hier ook een lange rij..

Samenvattend: de muziek was top er was voor iedereen wat wils, van hitjes bij Rewind naar reggaeton bij Vroeg Pieken en de oude gouden nummertjes bij Disco Snolly. De sfeer en aankleding waren goed. Min punt waren de lange rijen voor de wc’s en voordat je ergens naar binnen kon. Ze hadden óf minder kaartjes moeten verkopen óf meer indoorruimte moeten fixen. Ik hoop dat ze hier bij de volgende edities rekening mee houden want dan is het echt een top festival waar daydrinking nog nooit zo leuk is geweest. Tot de volgende editie!

Tip: Dit concept vindt op zaterdag 30 november in Eindhoven plaats, er zijn nog kaartjes. Dan volgt 21 december in Venray, 18 januari in Veghel en 25 januari in Roermond.

tilburg-herrie-gerrie

Foto: Giel Dalessi en Joeri Greve

Header foto: Giel Dalessi en Joeri Greve

22 november 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter