Report: Valhalla 2017

Report: Valhalla 2017

Valhalla, een ideaal festival net voor kerst om vervolgens lekker uit te brakken op deze vrije dagen. Zaterdag 23 december was een groot gedeelte van de RAI in Amsterdam omgetoverd voor dit feest. Er worden rond deze tijd van het jaar niet zo heel veel (grote) festivals georganiseerd, dus werd er al een tijdje uitgekeken naar Valhalla. Het kaartje was wat aan de dure kant (€57,25), maar daar stond een aardige line-up tegenover. Wat te denken van onder andere: Kölsch, Paco Osuna, Fritz Kalkbrenner, Hot Since 82, ROD, Reinier Zonneveld, ANOTR en ga zo maar door. Grote namen die op vele feesten als headliner op het programma staan.

Om half elf was het zo ver, op zes stages werd er afgetrapt voor Valhalla 2017. Wat gelijk op viel: de verschillen qua muziek en publiek bij de area’s. Techno bij ‘The Maze’ en ‘The Viking’, house bij ‘El Dorado’ en bijvoorbeeld Jonna Fraser op de ‘Atlantis’ stage. Een gevarieerd programma dus. Ook chill aan Valhalla dit jaar: niet in de rij hoeven staan om muntjes te kopen. Je kon gewoon met je pinpas betalen, minder lang wachten dus. Al zit er ook een gevaarlijke kant aan, dat later. Wij dronken ons eerste biertje van de avond bij Prunk b2b Chris Stussy die een lekkere disco set draaiden.

Vervolgens werd het tijd voor wat harders, Reinier Zonneveld draaide van half 2 tot 3 uur heel de ‘The Samurai’ stage plat met techno/trance platen. Later ging Agoria hier hard mee verder, waarna Kölsch met aardig wat geweld afsloot. Ondertussen, rond 6 uur, waren al een hoop bezoekers naar huis, maar Speedy J ging op ‘The Maze’ vrolijk door. Hij draaide heel de RAI compleet de vernieling in.

© Dennis Bouman

Fijne aan de RAI is dat het naast het gelijknamige station ligt, waardoor je, als je niet in Amsterdam woont, zo weer de trein kan pakken. Met zo’n late, of eigenlijk vroege, sluitingstijd kun je mooi weer de eerste trein pakken. Of je was een van de gelukkige die deze deal van A&O Hotels binnen had getikt.

Wat Valhalla onder andere zo leuk maakt zijn de verschillende genres. We konden natuurlijk niet op alle zes stages tegelijk aanwezig zijn, maar The Flexican, The Him en Yellow Claw draaiden bijvoorbeeld ook. Als je de volgende dag je rekening checkt is het toch even schrikken na al die pinbetalingen. Vooral omdat een flesje water €4 kostte. Dat was echter het enige minpuntje wat we konden bedenken. Zo waren er genoeg toiletten en eet gelegenheden. Foodtrucks stonden o.a. bij een draaimolen en enkele andere kermisattracties. Samen met de aankleding, de doeken aan het plafond, had je niet meteen het idee dat je in een grote hal stond.

Voor de house / techno liefhebber is Valhalla zeker een aanrader, we zijn er volgend jaar dan ook zeker weer bij!

© Niels de Vries

© header foto: Niels de Vries

26 december 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter