Report: Valhalla Festival 2018

Report: Valhalla Festival 2018

Na een jaar wachten was het weer tijd voor Valhalla. Vergeleken met vorig jaar heeft het festival dit jaar wel een aantal stages minder. Echter doen ze met de line-up dit jaar niet onder voor vorige edities. Namen als ROD, Juan Sanchez, De Sluwe Vos en Sandrien draaiden deze editie de technostage ‘The Wheels’ helemaal plat. Maar naast de vertrouwde namen op de techno stage kwamen ook Lil Kleine, Broederliefde en Sevn Alias langs.

Deze artiesten stonden op de Circus Stage en bleven niet onopgemerkt. Wanneer de tijd kwam dat ze zouden optreden was het duidelijk dat een groot deel van het publiek zich in de richting van de Circus stage verplaatste. Daardoor werd het wat druk in de gangen om deze namen te zien optreden. Wat wel heel mooi was, was dat het in de gangen best gezellig was met de mensen die om je heen stonden. Iedereen komt voor de muziek en een gezellige nacht en die sfeer kon je overal uit opmaken.

Naast de stages was er voor meer vermaak gezorgd! In alle zalen stonden wel kermisattracties. Grote schommels, een zweefmolen en funhouse zorgden voor een toffe afwisseling. Naast een kermisbezoek kon je ook even naar de chill-area gaan om wat te eten of te zitten. En wederom werd daar gezorgd voor vermaak. Een drietal oude game-consoles stonden opgesteld om oude jeugdherinneringen weer boven te halen. Even snel kijken wie nou ook alweer het beste was in Mario Kart!

Begonnen met een back to back sessie van De Sluwe Vos en Sandrien viel al op dat ze zichzelf niet inhielden. Dat beloofde nog wat voor de rest van de avond! Na zo’n 1,5 uur bij de techno stage gestaan te hebben, konden we mooi aansluiten bij Oliver Heldens, die op dat moment ‘The World’ stage op zijn kop zette. Met een hoop CO2 kanonnen en confetti bij elke drop was het daar een groot feest en hij draaide alles. Van zijn klassieker als Koala tot uiteraard zijn nieuwste platen. Wilde je nou toch zelf eens op de voorgrond treden? Dan hadden ze daar de karaoke tent voor je. Bier in de ene hand, microfoon in de andere en de feestdagen inzingen met All I Want For Christmas Is You.

valhalla-sfeer

Na al dat dansen trek gekregen? Kies maar wat je wilt, overal viel er wel wat eten te halen, en daarnaast stond de chill-area ook nog vol met foodtrucks. Het was echter wel een beetje opletten, want ook dit jaar werkten ze niet met muntjes maar kon je gewoon pinnen. Dat betekent dat je geen last meer hebt van die anderhalve overgebleven munt aan het eind. Maar het kan ook een beetje gevaarlijk zijn, want het zou er wel eens bij in kunnen schieten hoeveel je nou al uitgegeven hebt.

Waar de wc’s wel eens een knelpunt kunnen zijn op indoor festivals, waren er bij Valhalla geen problemen mee. Genoeg wc’s en overal wel eentje in de buurt. Je hoefde dus geen half uur van je favoriete artiest te missen als je toch wel echt nodig naar de wc moest. Als techno-liefhebbers konden we het uiteraard niet laten om af te sluiten bij de legendarisch set van ROD en Juan Sanchez. En ze stelden niet teleur, het publiek zat er goed in en konden het niet laten om te juichen bij elke steeds harder wordende drop. Nadat het er met een hoop muzikaal geweld helaas weer op zat was het tijd om naar huis te gaan, en dat is natuurlijk een groot voordeel van de RAI in Amsterdam. Vanaf daar rijden er een hoop treinen en metro’s, ideaal om na zo’n nacht weer naar huis te gaan. Al met al was Valhalla 2018 een geslaagd feestje en kijken we weer uit naar de volgende editie!

Foto’s: Valhalla Facebook

24 december 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter